Kapcsolódó tartalmak: Európa

Hír: Magyarország Európa szegényháza

Januárban jelent meg a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Miből élünk? - A háztartások pénzügyei című, a háztartások pénzügyi helyzetét, vagyoni és jövedelmi viszonyait vizsgáló 2014-es kutatásának eredményeit bemutató kiadvány.

Hír: Ténytár: Az EP-választás tanulságai

Az európai parlamenti választásoknak Magyarországon legalább három tanulsága van: egyrészt az öt évvel ezelőtti választáshoz hasonló, alacsony részvételi adatok azt mutatják, hogy a magyar választópolgárok 70 százalékát, csaknem 6 millió embert egyre kevésbé érdekli, mi történik az országhatárainkon kívül, vagy legalábbis nem gondolják úgy, hogy szavazatukkal bármin is változtatnának.

Hír: Kicsi bors Európában

Az uniós választás arról szól, európai Magyarországot akarunk-e, vagy Fidesz-világot. A Fidesz a kampány finisében egyetlen lecsupaszított üzenetet küld a választóinak: Csak a Fidesz. Ezzel az uniós kampányt szimplán belpolitikai kérdéssé tette, ami kampányfogásnak nem rossz, ám azt is elárulja, milyen kevéssé érdeklik az Európa előtt álló társadalmi kihívások és ezek hatása az országra.

Hír: Mit akar az MSZP Európában?

Ugyanazt akarjuk Európában, mint Magyarországon: munkát, kenyeret, igazságot! Baloldali újjászületést! Ismét munkába lendíteni Európát! 2014-ben az európai baloldal számára megnyílt az esély, hogy a legnagyobb tömörülést képezze az Európai Parlamentben. Minden egyes szavazat, minden egyes mandátum számít!

Hír: Európa-pártiak vagyunk

Európa-pártiak vagyunk, a nemzeti érdeket az Európai Unió keretien belül lehet a leghatékonyabban érvényesíteni, ezért mondjuk azt, hogy Európa, de okosan!

Hír: Mesterházy: Mert mi vagyunk Európa

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves Barátaim! A mai nap számunkra, magyar baloldaliak és demokraták számára kettős ünnep. Május elseje, a munka ünnepe az a nap, amikor a munkájukból élők büszkén, bátran kiállnak, és a világ tudtára adják: a legnehezebb körülmények között is megőrizték tartásukat, önbecsülésüket és kiállnak jogaik védelméért.

Hír: Mesterházy: Európa kihívás előtt áll

És Európa választásra készül. Mi itt, Kelet-Közép-Európában megtanultuk, mert megtanított rá a történelem, hogy népeink sorsa összefonódott. Ahogy közös a múltunk, közös a jövőnk is.

Hír: Az európai életet nem a jobboldal fogja elhozni

Tudom, hogy a demokratikus ellenzéki koalíció szavazói, aktivistái most csalódottak. Én is az vagyok. Mindannyian jobb választási eredményben bíztunk. Őszinte, mély, saját hibáinkat feltáró elemzésre van szükségünk. Ezzel foglalkoztunk a választmányi ülésen.

Hír: Európában van a jövőnk!

Nesze nektek nemzethalál! Amíg Orbán Viktor azon sopánkodik, hogy a keresztelők száma hogyan aránylik a temetésekéhez, a baj ennél sokkal nagyobb: gyorsuló ütemben ürül ki az ország, az itt született, itt felnőtt, itt kitanult fiatalok és középkorúak tömegesen vándorolnak Nyugat felé.

Hír: Magyarország sereghajtó életszínvonalban

Idén Budakeszi lakosai gazdálkodnak a legtöbb jövedelemből, míg a legszegényebbek az északkeleti határvidéken élők. Magyarország sokkal rosszabbul teljesít, mint a régió országainak zöme.

Hír: Orbán populista uniós rendszere

Nem árt tisztázni: nem Orbán Viktor győzött Európával szemben, ahogy ő ezt igyekszik itthon beállítani, hanem őt győzték le. Emiatt csökkentette az államadósságot, s került ki az ország a túlzottdeficit-eljárás alól, emiatt módosította kénytelen-kelletlen a médiatörvényt, az alaptörvényt, a bírákra vonatkozó passzusokat stb.

Hír: Európa, figyelj!

Válságtól szabdalt, krízistől sújtott Európa, csak figyelj! Bürokratikus útvesztőben tévelygő Európai Unió, ide süss! Itt a megoldás! Egy erős személyiség, egy született vezető, aki a válság háborgó óceánjáról biztos révbe kormányozná ezt a Titanic-Európa monstrumot. Amelyik eleve rosszul megválasztott útvonalon halad a zátony felé, egy elavult elképzelésekkel navigáló mancsaft vezénylete alatt.

Hír: Európa tesztje: Orbán Viktor

Az Orbán-rendszer elleni föllépés az EU védőoltása, immunizál a későbbiekben bekövetkező hasonló esetek ellen. Ha tagok maradunk, később még nekünk is hasznunk lehet belőle, ha viszont a kormány sikeresen kivezet minket, az az EU-nak nem fog nagyon fájni, viszont a többi renitens garantáltan érteni fog a példából.

Hír: Népszava vélemény: "Ostoba" Európa

Becsülöm azokat a közírókat, akik méltányosságból, tárgyilagosságra törekvésből, keresik az "enyhítő körülményeket" a politikai ellenfelek megnyilatkozásaiban is. Akik nem vakon vagdalkoznak, hanem igazi jobbító szándékkal boncolgatják a tényeket.

Hír: Mesterházy: Orbán vereséget szenvedett

Szégyenben maradt Orbán Viktor. A Tavares-jelentés strasbourgi vitájában a fejére olvasták, hogyan rombolja és veri szét a demokráciát Magyarországon. A szavazásnál szembesülnie kellett azzal is, hogy az Európai Néppárt nem állt ki mellette.

Hír: Egész Európa gyászolja Horn Gyulát

Horn Gyula halála nemcsak a magyar népnek, hanem egész Európának nagy veszteség - reagált Horn Gyula halálhírére Hans-Dietrich Genscher egykori német külügyminiszter.

Hír: Európa most tényleg bekeményíthet

Nem állítja helyre az alkotmányos rendszert az ötödik alaptörvény-módosítás, így gyakorlatilag esélytelen, hogy ezzel megnyugtassa az európai döntéshozókat a kabinet.

Hír: Népszabadság vélemény: Európa ellen

A Fidesz regnálása nyomán Magyarország idegen test lett az európai közösségben, s – más forrás nem lévén – ma már néha az a benyomás keletkezik, hogy csak a kohéziós alapok tartják benn az unióban.

Hír: Népszava vélemény: Európai

Már megint sikerült kiverni a biztosítékot Európában. Az alaptörvény újabb módosítása miatt az unió szégyenpadjára ültetnék Magyarországot. Pontosabban: a kormányt. Még pontosabban: Orbán Viktor kormányát. Meg az egész kétharmadot, amely teljesíti a kedves vezető óhajait.

Hír: Nem követni, hanem elkerülni próbálja Európa a magyar utat

Egyre büszkébben és magabiztosabban hangoztatják az Orbán-kormány tagjai, élen a miniszterelnökkel, hogy Európában példákkal jár az élen Magyarország a válság kezelését illetően, s számos ország tőlünk veszi át az unortodox megoldási módokat. Szakértők óva intenek az elbizakodottságtól.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
9    *    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.