Kapcsolódó tartalmak: eu

Hír: Népszabadság vélemény: Párnagáz

Tudják, mi az a párnagáz? Az a gázmennyiség, amelyet állandóan a föld alatti tárolókban kell tartani, hogy nyáron oda be, télen meg onnan ki tudják sajtolni a kereskedelmi forgalomba kerülő energiahordozót.

Hír: Kevesebből sehogyan sem lesz több

Megpróbálja sikerként beállítani a kormány, hogy kevesebb támogatást kap Magyarország a következő hétéves uniós költségvetési ciklusban, mint a most befejeződőben, melyről még a szocialista kormány tárgyalt. A kabinet azonban megfeledkezik arról, hogy akárhogyan "forintosítja" a számokat, a támogatás nem lesz több.

Hír: Magyarország tönkre vágva - az Orbán-Matolcsy-bukás ára

Az MSZP szerint minden előrejelzés arra mutat, hogy az Európai Unió következő hétéves költségvetéséről szóló tárgyalásokon károkat fog szenvedni Magyarország, a "Matolcsy-féle gazdaságpolitika" így már a jövőbeli fejlesztéseket is veszélyezteti - erről Tukacs István, a párt országgyűlési képviselője beszélt pénteki sajtótájékoztatóján.

Videó: Szalay-Berzeviczy: Improvizatív a kormány újabb megszorító csomagja

Szalay-Berzeviczy Attila szerint a kormány legújabb, 90 milliárdos megszorítócsomagja nem igazán gazdaságpolitikai, hanem improvizatív, emocionális intézkedéseket tartalmaz.

Hír: Uniós jogot sért a kényszernyugdíj

Hátrányos megkülönböztetésnek minősül a magyar bírák nyugdíjkorhatárának radikális leszállítása - mondta ki a várakozásoknak megfelelően az Európai Unió luxembourgi bírósága. A magyar kormány nem kommentálta a döntést, ám az eljárást elindító Európai Bizottság szorosan nyomon követi majd az ítélet végrehajtását.

Hír: Varánusz: A Fidesz alól kiszántják a NER-t

Fekete napja volt Viktorunknak a tegnapi. Csak csodálkozik rá a világra, mint busmanok a szánkóra, hogy fakkjú vazze, mi van itt? Szabó Rebekát meg tudná fojtani egy nemzetiszínű zsinórtangával, az arca meg lángol a szavaktól amik Anikó asszony szájából indulva arculütésként hatottak mikor otthon bejelentette: anyám, ki kell vessem a stelázsi adót is.

Hír: A békemenet mentette meg Orbánt

Katasztrofális lenne kilépni az Európai Unióból, bár érzelmileg érthető felvetés - erről is beszélt Orbán Viktor az Egy a haza - Békemenet 2012 című, csütörtökön bemutatott kötetben olvasható interjúban. A kormányfő az interjúban kijelentette: a januári békemenet nélkül valószínűleg már nem lenne miniszterelnök.

Hír: Egyenlítő TV: Orbán már megint hazudik

Úgy látszik, a miniszterelnök képtelen megszabadulni rossz szokásától, a hazudozástól. Bár ezt tegnapi Kossuth Rádióban elhangzott beszélgetésében is megerősítette: „Az elmúlt nyolc évben folyamatosan hazudtunk”.

Hír: Portfolio.hu: Egyre több a szegény Magyarországon

Egy év alatt 1,5 százalékponttal 13,8 százalékra emelkedett 2011-re a szegénységi arány Magyarországon. Más szóval, a szegénységi küszöb alatt élők száma 152 ezer fővel 1 millió 363 ezer főre bővült. Súlyos anyagi depriváltságban azonban jóval többen, több mint kétmillióan élnek, ami népességarányosan a negyedik legrosszabb az uniós tagállamok között.

Hír: Nem jól állunk az alkuban, a kormány szedje össze magát!

Mesterházy Attila szerint Magyarországnak elemi érdeke, hogy az eurózónán belül rendeződjön a válság, és érdeke egy erősödő Európai Unió is, hiszen a nemzetállamok láthatóan nem tudják hatékonyan megvédeni magukat a krízistől.

Hír: Egyenlítő TV: Jön a politikai unió?

Az eurózóna adósságválsága ismét új fokozatba kapcsolt. A görög választások és Spanyolország súlyosbodó helyzete rámutatott, hogy az eddigi döntések és előkészületek nem hozták meg a várt eredményeket.

Hír: Népszava Online: Tovább tart a "pávatánc"

Tovább szövi álmait a kormány: miközben minden józan szakember visszaeséstől tart, Orbánék nagyobb gazdasági növekedésre számítanak idén.

Hír: Népszabadság Online: Színe és visszája

Magyarország „belpolitikai stabilitása”, amelyet a Fidesz kétharmada szavatol, az Orbán-kormányt felértékelte.

Hír: Tervezhető, biztos bevételeket várnak el a nemzetközi szervezetek

A nemzetközi szervezetek tervezhető és biztos bevételeket várnak el, így a tárgyalásokon az egykulcsos adórendszer megváltoztatása is szóba kerülhet.

Hír: Miféle győzelmet ünnepelnek most a Orbánék?

Már tavaly megkezdhettünk volna az EU-IMF tárgyalásokat, ha a kormányfő józanabb. Drága volt ez az öt hónap a devizahiteleseknek, a vállalkozásoknak és a magyar fogyasztóknak.

Hír: MSZP: a kormány továbbra is csak időhúzásra játszik

Az MSZP kétségesnek tartja, hogy valóban létrejön egy új IMF-megállapodás, szerintük ugyanis a kormány az Európai Bizottság szerdai döntését is "időhúzásra" használja majd.

Hír: Tóta W. Árpád: Mentsétek meg lelkeinket!

Ülünk az asztalnál és várunk, egyre idegesebben, nem értjük, miért nem szólítanak már, tessenek a feltételeiket közölni, nekünk sürgős volna az ügy.

Hír: Nincs több sunnyogás, Orbán és Matolcsy beint!

Orbán úgy érzi, Magyarország immár nyíltan felvállalhatja az EU-IMF megállapodás megkérdőjeleződését. Az álláspontokat tudatosan távolítja: vagy ászai vannak, vagy blöfföl.

Hír: Baloldali.hu: EU-IMF megállapodás: időhúzásra játszik a kormány

Hatalomra kerülése óta Orbán Viktor az államadósság ellen vívott háborúról beszél. A harcban azonban azóta sem állunk nyerésre. Továbbra is él az államcsőd veszélye.

Hír: ATV.hu: íme, a kőkemény feltételek Orbánéknak

Az Európai Bizottsággal egyeztetve öt pontban összegzett, egyértelmű és nem alkuképes feltételt fogalmazott meg a magyar bírósági reformmal kapcsolatban a Velencei Bizottság.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
6    +    4    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.