Kapcsolódó tartalmak: eu

Videó: Orbán a Közgépet méltatta Tusnádfürdőn

A Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) korábban felvett kölcsön végtörlesztésére utasította Orbán Viktor miniszterelnök Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert.

Hír: Itt az új Orbán-levél: tovább dübörög a propaganda

Ismét, immáron 13. alkalommal küldött levelet a választópolgároknak Orbán Viktor. Ezúttal ráadásul elsőbbséggel (ez darabonként plusz 30 forintos költséget jelent) siet tájékoztatni minket a kormányfő az újabb sikerről, jelesül a túlzottdeficit-eljárásból való kikerülésről.

Hír: Népszava vélemény: Inkvizíció?

Jó érzékkel szimatolta ki a The Wall Street Journal riportere, hogy Orbán Viktor esetében mivel lehet kiugratni a nyulat bokorból. Tudta, fecsegő politikussal áll szemben, aki előbb-utóbb csak kiejti azt a szót, amely birizgálja őt, meg is kapta.

Hír: Egyenlítő TV: Nyílt levél Orbán Viktornak

Tisztelt Miniszterelnök Úr! Köszönöm sorait, amelyeket ismét az általam befizetett adóból intézett hozzám! Magam is örülök, hogy megszűnt a hazánkat érintő túlzottdeficit-eljárás. Ugyanakkor kénytelen vagyok megemlíteni, hogy akkora csúsztatást, mint amekkorát az Ön levele tartalmaz, kitalálni sem tudnék.

Hír: Újabb Orbán-levél: örömhír hazugságokkal

A napokban kézbesíti a posta Orbán Viktor miniszterelnök újabb levelét a magyar polgárokhoz. Az egyirányú kommunikációs csatornát kihasználva a kormányfő a rövidke, örömhírt közlő üzenet majd' minden mondatában csúsztat vagy hazudik. Annyi biztos: a túlzottdeficit-eljárást (EDP) tényleg lezárta az Unió.

Hír: Haiderék sem csináltak olyat az EU-val, mint a Fidesz

Még nem volt példa arra, hogy egy tagállam gyakorlatilag az Európai Uniót elítélő határozatot fogadjon el, bár 2000-ben, amikor a Jörg Haider vezette Szabadságpárt kormányra kerülése miatt szankciókkal sújtották Ausztriát, az osztrák kormány egy az EU-ról szóló népszavazással fenyegetőzött. Akkor még idejében feloldották a szankciókat.

Hír: Népszabadság vélemény: Hiszti

Nem vártunk sokat a kormányfő tegnapi parlamenti felszólalásától, de azt sem gondoltuk volna, hogy egy választott, bár önmagát téveszmésen az országgal és a nemzettel azonosító közhivatalnok ott folytatja, ahol két nappal korábban Strasbourgban csúfosan abbahagyta. Hisztizik.

Hír: Nem az országot támadták, hanem a kormányt

Nem az országot vagy a magyar embereket, hanem a kormányt bírálta az Európai Parlament a Tavares-jelentés elfogadásával.

Hír: Népszava vélemény: Kioktatás

Európa megint megkapta a magáét a magyar miniszterelnöktől. Meg is érdemelte. Miközben egyik válságból a másikba tántorog, még kritizálni meri a magyarokat. Ahelyett, hogy értékelné a kétharmad frenetikus sikereit, amelyeket az "emútnyócév" nyomán ért el, természetesen Orbán Viktor lánglelkű irányításával és neki köszönhetően.

Hír: Egyenlítő TV: Orbán meseországa

Orbán Viktor ismét beintett Brüsszelnek. Orbán Viktor szerint mi vagyunk a legjobbak (bárcsak így lenne!). Orbán Viktor szerint a nyugati országok sikertelenek, miközben mi sikeresek vagyunk.

Hír: Brüsszel: nem mi kértük a Varga-csomagot

Az Európai Bizottság azt válaszolta: nem ők kérték az újabb megszorításokat. A kormányszóvivő hétfőn még brüsszeli nyomásról beszélt.

Hír: Felemás értékelés Brüsszelből

Az Európai Bizottság (EB) sem idén, sem jövőre nem látja 3 százalék alattinak a GDP arányos költségvetési hiányunkat, az idei évre éppen 3, jövőre pedig 3,3 százalékos deficitre számítanak. Így továbbra is bizonytalan, hogy az uniós pénzügyminiszterek tanácsa (ECOFIN) június végén hogyan dönt a Magyarország ellen kilenc éve folyó túlzottdeficit-eljárásról.

Hír: Népszabadság vélemény: Európa ellen

A Fidesz regnálása nyomán Magyarország idegen test lett az európai közösségben, s – más forrás nem lévén – ma már néha az a benyomás keletkezik, hogy csak a kohéziós alapok tartják benn az unióban.

Hír: Harangozó Gábor: Nem Orbán, hanem Brüsszel védi az érdekeinket

Nem tekinthető legitimnek az a kormány, amely mindent elkövet azért, hogy demokratikus úton ne legyen leváltható - jelentette ki Harangozó Gábor, szocialista képviselő. Szerinte épp ezért lehet indokolt, hogy az uniós szervezetek mindent megtesznek a magyar állampolgárok jogainak és jólétének megvédése érdekében, akár az Orbán-kormánnyal szemben is.

Hír: Népszabadság vélemény: A nagy túlélő

Egyetért-e azzal, hogy a Magyar Köztársaság az Európai Unió tagjává váljon? Ma már nincs is Magyar Köztársaság, de hát ki gondolhatott erre éppen tíz évvel ezelőtt, amikor erre a kérdésre népszavazáson kellett válaszolni? Akkor – tényleg függetlenül attól, hogy éppen ki volt kormányon – elsöprő többség, a választópolgárok 83,76 százaléka felelt igennel. És most?

Hír: Népszava vélemény: Dominók

Elképzelem, amint a nemzetközi kommunikációért felelős helyettes államtitkár elmagyarázza a baráti fővárosokban, hogy miképpen is van ez itt. Hogy ebben az országban - amely már nem köztársaság, de még nem királyság - egy olyan király uralkodik, aki nem király, még csak nem is elnök, hanem miniszterelnök, ám mindig az történik, amit ő akar.

Hír: Önvizsgálat nincs, bűnbak kell

Orbán Viktor szokásos pénteki rádiószózatában meglebegtette annak lehetőségét, hogy Brüsszel nem engedi ki Magyarországot a túlzottdeficit-eljárás alól. A miniszterelnök szerint az uniónak el kellene ismernie a sikeres magyar utat. A kormányfő 2013-ban jó növekedési számot vár a gazdaságtól.

Hír: Egyenlítő TV: Az uniós szankció esélyeiről

A negyedik alkotmánymódosítás nem csak Magyarországon, hanem Európa-szerte, és még az Egyesült Államokban is hatalmas port kavart. Példa nélkülinek tekinthető, hogy az USA-ban magyar politikusokat hallgatnak meg a demokratikus játékszabályok betartása, vagy inkább be nem tartása miatt.

Hír: 168 Óra: A szabadságharc hasznárul

Szakadatlan szabadságharc idején természetesen mindennap meg kell küzdeni a mindig más álruhában támadó ellenséggel, de azért még a permanens forradalmi öröknaptárnak is vannak piros betűs napjai, mint például március 15.

Hír: A Fidesz nem enged Európának

A futárpostával kiküldött jövő heti parlamenti napirend szerint a T. Ház hétfőn szavaz a negyedik alkotmánymódosításról szóló döntés elhalasztásáról – igaz, az MSZP-frakció kérésére. Így nem valószínű, hogy a Fidesz–KDNP parlamenti kétharmad elhalasztaná a zárószavazást.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
5    +    6    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.