Kapcsolódó tartalmak: eu

Hír: Pittella: Orbán Viktor nem egyenlő a magyar emberekkel

Mi nem akarunk kormányt váltani, nem akarunk beleszólni a magyar választók döntéseibe, mi nem akarjuk kormányozni kívülről az országot - teszi egyértelművé Gianni Pittella.

Hír: Az EU nélkül meghal a magyar gazdaság

Baj van a kormány számításaival, a magyar gazdaság mélyponton van, mert az előző ciklus uniós pénzei már nem jönnek, a következő ciklus még nem jön, magyar pénzből kellene finanszírozni a beruházásokat, de ez nem megy, 10 százalékkal zuhannak a beruházások – ezt Vértes András mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Hír: Hatalmas bajba került az ország Orbán és a Fidesz lopásai miatt!

Óriási bajba került Magyarország Orbán Viktor és a Fidesz lopásai miatt, mivel az Európai Bizottság felfüggesztheti valamennyi uniós támogatás kifizetését. A testület szerint ugyanis a kormány jogszabályokban előre eldönti, hogy az egyes fejlesztési területeken ki indulhat egy-egy uniós pályázaton.

Hír: Egyéves a harmadik Orbán-kormány: íme az öt legnagyobb bukta

Egy éve kezdte meg harmadik kormányzati ciklusát Orbán Viktor, ráadásul nem kisebb sikerrel, minthogy az országgyűlési választásokon ismét kétharmadot szerzett - igaz ehhez az is kellett, hogy a Fidesz saját képére formálja a választási rendszert, így 44 százalékos szavazati arány is elég volt a kétharmadhoz.

Hír: Orbán kivégezné az európai jogrendet

Nagy vitát kavart Európában a magyar miniszterelnök halálbüntetésről tett kijelentése. Az Európai Parlament elnöke, Martin Schulz is beszélni akar ez ügyben Orbán Viktorral, aki közölte: áll rendelkezésre. Az Európai Bizottság és az Európa Tanács emberi jogi biztosa is aggódik, az uniós liberálisok pedig felszólították a Néppártot, rúgják ki Orbánt és a Fideszt a frakciójukból.

Hír: Atomcsapdában Orbánék

Akár évekkel is késleltetheti a paksi beruházás befejezését az üzemanyag-beszerzéssel kapcsolatos európai bizottsági jóváhagyás hiánya. A csúszás jelentősen rontja Magyarország pozícióját, a magyar–orosz megállapodás ugyanis a hasonló kockázatokat egyoldalúan a magyar félre terheli, amivel láthatóan Oroszország is tisztában van.

Hír: Luxemburgi gyarmat leszünk

Juncker áll majd az Európai Bizottság élén. Az európai döntéshozók ezek szerint még nem értesültek arról, hogy kicsoda Európa erős embere.

Hír: Orbán bukóban

Minden jel arra mutat, hogy Orbán Viktor hatalmas pofonba igyekszik beleszaladni: míg ő ország-világ előtt Jean-Claude Juncker ellen kampányol, addig egy kiszivárgott dokumentum szerint német kollégája, Angela Merkel már a jövő héten megválasztaná a volt luxemburgi miniszterelnököt.

Hír: 168 Óra: Évbúcsúztató

Szép évünk volt. Persze sokan a beteg lelkük rosszindulatú kipárolgásával akarják elvenni a virágba boruló új rend felett érzett örömünket. Azok, akik a bankok oldalára álltak, hogy a brüsszelita globálimperialista gyarmatosítókat kiszolgálva eltöröljék a rezsicsökkentést.

Hír: Döbbenetes adatok - tovább nőtt a szegénység Magyarországon

Tavaly az EU 28 lakosságának mintegy negyede volt kitéve a szegénység vagy a társadalmi kirekesztés kockázatának. Ez 124,5 millió főnek felel meg, közülük 3,2 millióan Magyarországon élnek. Az EU-ban és hazánkban is romlott a helyzet.

Hír: Fidesz: ez a kampány az a kampány

Orbán Viktor miniszterelnök eddigi szabadságharca Brüsszellel, az uniós intézményekkel és a EU-bürokratákkal nemcsak kormányzásának az alaphangja, de permanens kampányretorika is.

Hír: Rezsiharakiri

Az Országgyűlés - mármint a kétharmad - dörgedelmes ukázt fogadott el, amelyben "felszólítja Magyarország Kormányát, hogy ne engedjen az európai uniós bürokrácia nyomásának, védje meg hazánk alapszerződésekben garantált jogait és következetesen folytassa a rezsicsökkentés politikáját!"

Hír: Újra nekimegy az EU-nak a Fidesz

Nyilatkozatot kíván elfogadni a fideszes kétharmad az Országgyűlésben arról, hogy az Európau Unió ne alkalmazzon kettős mércét a magyar rezsicsökkentés ügyében. Az MSZP viszont úgy véli: egy politikai nyilatkozattól nem lesz alacsonyabb a rezsi.

Hír: Rezsiharc - kijelölték az ellenséget, indulhat az össztűz

Végre feltűnt az ellenség is a rezsiháborúban az Európai Unió személyében. Így egyre nagyobb lendületet kaphat a harci ösvényen járó Fidesz, amely a hétfői parlamenti ülésnapon megszavazza a novemberre beígért újabb költség-csökkentésről szóló törvénytervezetet.

Hír: Sokkoló adatok jöttek - így nő a szegénység Magyarországon

Tovább nőtt a súlyos anyagi gondokkal küszködő háztartások száma Magyarországon, amivel hazánk az EU sereghajtói között szerepel. Ugyanígy a legalacsonyabbak között van a magyar szegénységi küszöb, miközben a szegények egyre inkább leszakadnak a nem szegények jövedelmi szintjétől.

Hír: Mesterházy: Ki kell ragadni az uniós pénzeket Orbán markából!

Disznóól. Kormányzása kezdetén mondta Orbán, hogy az európai uniós támogatások hazai intézményrendszere maga a disznóól.

Hír: Ismét kemény ütést kapott Orbán víziója

Orbán Viktor örök víziója az Európai Unió válságáról, amelyből a szövetség képtelen kikecmeregni, ismét komoly ütést kapott - ezúttal a KSH-tól. Eközben Budapest az újabb devizahiteleseket mentő kormányzati intézkedés lázában ég, aminek ötletére a pénzpiacok finom jelzést küldtek: újra 300 forint fölött jegyezték az eurót, amelynek árfolyama csak péntekre került valamelyest ez alá.

Hír: Ellenzék: „Magyarország nem látott még ilyen pénzszivattyút"

Az ellenzék szerint a kormányfő egy szűk elit érdekében kormányoz, nem Magyarország érdekében folytat szabadságharcot Brüsszelben, hanem „a magyarok szabadsága ellen küzd a saját teljhatalma érdekében”.

Hír: Kampánybeszédet tartott Orbán Tusványoson

A határon túli magyarokon múlik, hogy a 2010-ben elindult nemzetpolitikai fordulat 2014 után is folytatódjon – hangzott a miniszterelnök egyórás előadásának konklúziója a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor zárórendezvényén. A kormányfő bejelentette, hogy a Nemzetközi Valutaalaptól felvett kölcsön idő előtti végtörlesztésére utasította a gazdasági minisztert.

Hír: Mesterházy: Orbán téveszméi Tusványoson

Nem értek egyet Orbán Viktorral. Azzal sem, amit Tusványoson mondott: szerintem 1. Épp Orbán Viktor nem képes kezelni a válságot és nem az Unió. Orbán kormánya egyike ma a legrosszabbul teljesítőknek. Ezt a lakosság többsége a saját bőrén érzi, míg a gazdagoknak még többet ad.

«123»

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
3    -    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.