Kapcsolódó tartalmak: emlékezés

Hír: Lendvai Ildikó: Búcsú Kiss Pétertől

Nincs rendjén, ha nálunk fiatalabb barátot kell búcsúztatnunk. Nincs rendjén, ha egy mindig pontosan, alaposan tervező, messzire látó ember úgy megy el, hogy még vagy két évtizedre való munkája, ötlete, terve marad megvalósítatlanul. Nincs rendjén, hogy Kiss Péternek 55 évesen kellett meghalnia.

Hír: Tóbiás: 1998-ban Horn Gyula miatt léptem be az MSZP-be

Horn Gyulára nem csak ma, hanem munkám során mindennap emlékszem, példaadó személyisége kötelez arra, hogy az ő baloldali ethoszának szellemében szervezzük ismét váltópárti erővé a Magyar Szocialista Pártot.

Hír: Népszava vélemény: Halottak napja

Ősz van. Halottak Napja. Csendes rezignáció. Végig gondolom, hogy a múló évben kiket vesztettem el. Kiváló fiatal, negyven-ötven éves barátaim mentek el. Kivel a szíve végzett, kivel a rák. Kinek az idegei mentek tönkre, nem bírva a létbizonytalanságot, a hajszát a megélhetés, a pénz után.

Hír: Horn Gyulára emlékezett az európai szocialisták frakciója

Horn Gyulára emlékezett kedden a Szocialisták és Demokraták európai parlamenti (EP-)képviselőcsoportja az Európai Parlament strasbourgi épületében.

Hír: Mesterházy Attila: Horn igazsága

Horn Gyulára emlékezem. Az emberre, aki magasra, nagyon magasra jutott, Európa legnagyobbjai közé. Aki abból a magaslatból sem feledte, hogy a legfontosabb feladat Magyarország szolgálata, és ennek érdekében, ha kellett, az érzelmeit is leküzdve, saját személyisége ellenében is képes volt súlyos döntéseket hozni.

Hír: Baja Ferenc gondolatai Horn Gyuláról

Magam, aki négy éven át miniszterként és pártunk választmányának elnökeként dolgozhattam Gyula mellett, egyfelől, mint már írtam mesteremre s barátomra tekintettem rá.

Hír: Lendvai Ildikó: Kis ember, nagy ember

Eleinte nem tudtam, hogy nagy ember. Azt persze láttam, micsoda bravúr volt 1990-től a politikai pária-létből abszolút többséget szerző kormányerővé tenni az MSZP-t.

Hír: Népszabadság vélemény: Horn hiánya

Még nem lehetett tudni 1990 elején, mit hoz az év, milyen lesz a rendszerváltás. Még itt voltak a szovjet csapatok, még létezett a Varsói Szerződés. Egy külpolitikai szimpóziumon ekkor említette meg Horn Gyula, hogy néhány éven belül egyáltalán nem zárja ki a NATO-tagságot.

Hír: Horn Gyula halálára

Életének 81. évében elhunyt Horn Gyula, Magyarország egykori miniszterelnöke.

Videó: Emlékezés Horn Gyulára - Mesterházy Attila beszéde a Parlamentben

Mesterházy Attila, az MSZP elnökének Horn Gyula emlékére elmondott beszéde a Parlamentben.

Hír: Horn Gyula halálára: Búcsú

Sokak szerint az a legigazibb kép Horn Gyuláról, amellyel mai címlapunkon búcsúzunk a volt miniszterelnöktől. Élete egyik meghatározó epizódja volt, amikor majdnem pontosan 24 éve, 1989 június 27-én - osztrák kollégájával, Alois Mockkal - átvágta a két országot és a két világrendszert is elválasztó vasfüggönyt.

Hír: A Trianoni szerződés aláírásának évfordulójára

Június 4-én a magyar történelem egyik legtragikusabb eseményére, Trianonra emlékezünk. Arra, amikor darabokra szakadt a hazánk, és részekre szakították a nemzetet.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    +    2    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.