Kapcsolódó tartalmak: előválasztás

Hír: Még bizakodik az MSZP

Néhány napon belül ismét asztalhoz ülnek a demokratikus ellenzék pártjai, hogy az előválasztásról egyeztessenek - értesült a Népszava. Forrásaink szerint a résztvevők közül néhánynak fogy a türelme. Vannak, akik úgy gondolják, ha az előválasztás részleteiben nincs egyetértés, más megoldást kell választani.

Hír: A népre bízná a jelöltjei kiválasztását az MSZP

Kiáll az előválasztás mellett az MSZP, amely elküldte kidolgozott javaslatát a többi baloldali pártnak. Az Index által megismert koncepció szerint az MSZP mind a 106 választókerületben ingyenes szavazást szeretne, és a miniszterelnök-jelöltről is előválasztással döntene. Ha Gyurcsányék és néhány kis párt is benne van, jövő tavasszal eddig nem látott eljárást láthatunk a baloldalon.

Hír: Az MSZP előválasztási javaslata

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke a Bajnai Gordonnal folytatott péntek délutáni megbeszélés után arról tájékoztatott, hogy – tekintettel az Együtt-PM által előállított ultimátumszerű helyzetre – valódi előválasztást javasol a demokratikus ellenzéki oldalon.

Hír: Miért kivitelezhetetlen a közvélemény-kutatásos előválasztás?

Az elmúlt 24 óra alatt 180 fokos fordulatot vett az ellenzéki “összefogás”. Mi is tudósítottunk arról, hogy a tárgyalások soron következő fordulójára - mindenfajta előzetes egyeztetés nélkül - Bajnai Gordon egy olyan javaslatcsomaggal érkezett, amely különválasztaná az egyéni körzetek, illetve a miniszterelnök-jelölt kérdését.

Hír: Az előválasztás az elvett első választási forduló pótlása

Két napon belül, immár másodszor ragadok "tollat". azért, mert kritikus a helyzet, és nagyot csalódtam az ellenzéki, blogoszférában. Azért ragadok tollat, mert ha Magyarországon ilyen hangulatkeltéssel el lehet szabotálni egy teljesen normális és demokratikus ötletet, akkor ennek az országnak annyi, nem érdemes hazaköltöznöm.

Hír: Ha elutasítják, az MSZP mással szövetkezik

Napokon belül elküldik az előválasztásra vonatkozó javaslatukat az Együtt-PM szövetségnek a szocialisták. Mesterházy Attila pártelnök-frakcióvezető lapunknak azt mondta, ha a Bajnai Gordon vezette szervezet visszautasítja az ajánlatot, az MSZP más pártokkal kezd hivatalosan tárgyalni az együttműködésről.

Hír: Elemzők: az egyéni választókerületek felosztása a legvalószínűbb

A Századvég szerint a Bajnai Gordon vezette választási szövetség közvélemény-kutatással kombinált előválasztási ötletével szakításra akarta bírni a szocialistákat, míg a Magyar Progresszív Intézet úgy látja, a volt kormányfő csak átgondolatlanul próbálta meg átvenni a kezdeményezést.

Hír: Előválasztás dönthet

Magyarország politikai történelmében először a 106 egyéni jelöltről és a közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltről is előválasztásokat tarthatnak ősszel. Mesterházy Attila ezt Bajnai Gordon váratlan kezdeményezését követően jelentette be. Az MSZP elnök-frakcióvezetője azt is elmondta, ha az Együtt-PM szövetséggel nem sikerül megegyezni, más ellenzéki pártokkal tárgyalnak.

Videó: Az MSZP előválasztási javaslata

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke tekintettel az Együtt-PM által előállított ultimátumszerű helyzetre -- valódi előválasztást javasol a demokratikus ellenzéki oldalon.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
5    +    2    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.