Kapcsolódó tartalmak: ellenzék

Hír: HVG.hu Nyüzsi vélemény: Nem normális

Attól még, hogy Magyarországon minden elromlik, nem ez a normális. Csak ha megszokjuk. Képzelje el, hogy ön egy jól működő skandináv demokráciából érkezik Magyarországra. Leteszi a csomagjait, berendezkedik szállodai szobájában, néhány napig várost néz, majd felkeresi a szabadon választott skandináv nyelven jól beszélő, rég nem látott magyar barátját.

Hír: Kettős Mérce: Instant összefogást!

Dogmatikus szendergéseinkből amiket a nyári nap heve okoz, kirángat mindig az ellenzéki netes sajtó mantrája, a blogvilág muzsikája. A mostani téma a szokásos:

Videó: Tóth Zoltán: a választások bojkottja nem megoldás

A demokrácia maradék keretei között nem tehetik meg az ellenzéki pártok, hogy bojkottálják a 2014-es választásokat, mondta Tóth Zoltán az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Hír: Mi kell a baloldal 2014-es győzelméhez?

Jó munkát végeztek a Fidesz választási szakemberei az új választási rendszer és a kerületek kialakításakor. Hogy a rendszer kedvez a jobboldalnak, arról már írtunk. Szigetvári Viktor, az MSZP volt kampányfőnöke, Bajnai Gordon Haza és Haladás Alapítványának munkatársa most 94 oldalas tanulmányban elemezte, mi szükséges ahhoz, hogy 2014-ben a baloldali ellenzék vehesse át a hatalmat.

Hír: Tóth Zoltán: Csak az összefogás segíthet az ellenzéken

Nemcsak sokszorosan jogfosztó, de az új választási szisztémában felesleges is a Fidesz által tervezett előzetes feliratkozás, melynek részletei még rengeteg politikai bombát rejtenek magukban - állítja Tóth Zoltán.

Hír: Török Gábor elemez: Horrorkoalíció?

Meglepő koalíciók lehetőségét veti fel a Republikon elemzése: egy most tartott választáson a modell szerint – hiába a többségibbé tett választási rendszer - senkinek sem lenne egyedül többsége, s ha nem akarnak a pártok megismételt voksolást, olyan lehetőségek maradnak, mint a természetes szövetségnek nehezen nevezhető Fidesz-MSZP, Fidesz-Jobbik, Fidesz-LMP vagy MSZP-Jobbik koalíciók.

Hír: Előregisztráció: senkinek nem tetszik Orbánék ötlete

Egyetlen ellenzéki erő sem támogatja a Fidesz elnöksége által felvetett, pontosabban eldönteni látszott választási előregisztráció intézményét. Mindegyik párt és mozgalom képviselője úgy véli: mindez csak a Fidesz érdekeit szolgálja.

Hír: Összetartó Magyarország

 
Az Összetartó Magyarország című kiadvány a Magyar Szocialista Párt előtt álló kihívásokra és feladatokra kíván XXI. századi választ adni.

«1234»

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
5    +    6    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.