Kapcsolódó tartalmak: ellenzék

Hír: A rejtőzködők fele kormányt váltana

Minimális változásokat mért a pártok támogatottságában az előző hónaphoz képest az ellenzéki együttműködési tárgyalások közben, illetve után végzett közvélemény-kutatása során az Ipsos. A cég foglalkozott az együttműködési egyezséget kötött MSZP és Együtt-PM táborával, és úgy értékeli, hogy a két párt szavazói több fontos kérdésben gondolkodnak szinte azonosan.

Hír: Ellenzék átmeneti állapotban

Az elmúlt napokban az ellenzéki politikai térfélen sokak számára váratlan dolog történt: a miniszterelnök-jelöltségen hónapok óta huzakodó pártok vezérei bejelentették, hogy mindketten belső előválasztást tartanak szükségesnek, ha merőben eltérő technikai megvalósítással és céllal is képzelik el azt.

Hír: Ellenzék: „Magyarország nem látott még ilyen pénzszivattyút"

Az ellenzék szerint a kormányfő egy szűk elit érdekében kormányoz, nem Magyarország érdekében folytat szabadságharcot Brüsszelben, hanem „a magyarok szabadsága ellen küzd a saját teljhatalma érdekében”.

Hír: Mesterházy: Őszre készen kell állni

Aki otthon marad, Orbán Viktort támogatja - jelentette ki Mesterházy Attila a Politikatörténeti Alapítvány vitasorozatának rendezvényén. Az MSZP elnöke szerint a demokratikus ellenzéknek őszre le kell zárnia az együttműködési tárgyalásokat, hogy azután már a kampányüzenetek megfogalmazására és a választók mozgósítására összpontosíthassanak.

Hír: Álellenzéki jelöltek özöne jöhet

Orbán Viktor 2012 júliusában még azt mondta: "úgy fair, hogy a választások előtt több mint egy évvel minden részletszabályt mindenki pontosan ismerhessen". Ehhez képest a választási eljárási törvény módosítását, s a május 18-án benyújtott kampányfinanszírozási javaslatot is csak tegnap fogadta el a Ház.

Hír: Népszabadság vélemény: Váltsunk kormányt!

A legutóbbi felmérés szerint a megkérdezettek 56 százaléka a kormányváltást részesítené előnyben. Ez valamivel nagyobb többség annál az 52,73 százaléknál, amely kétharmados parlamenti többséget adott a Fidesznek.

Videó: Jobbra lejt a pálya?

A demokrácia elleni nyílt támadásnak értékeli az MSZP elnöke a tervezett reklámadót és az új kampányfinanszírozási rendszert.

Hír: Korlátozná a kormányzati hirdetéseket a kampányban az ellenzék

Az MSZP, az LMP és a Párbeszéd Magyarországért (PM) is megtiltaná, hogy a kormány hirdetéseket tegyen közzé a választási kampányban.

Hír: Kibővítenék az ellenzéki összefogást

Útonálló, tolvaj kormánynak nevezete az Orbán-kabinetet a szocialisták városligeti majálisán Mesterházy Attila. Az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint Orbán Viktor rosszabbul teljesít, nem a közérdeket szolgálja, hanem kormánya, illetve a fideszes klientúra mohóságát elégíti ki.

Hír: Tényszerű jelentést kér a Velencei Bizottságtól a baloldal

Világos, közérthető, tényszerű jelentést kér a Velencei Bizottságtól az alaptörvény negyedik módosításával kapcsolatban a baloldali ellenzék.

Videó: Tényszerű jelentést kér a Velencei Bizottságtól a baloldali ellenzék

Világos, közérthető, tényszerű jelentést kér a Velencei Bizottságtól az alaptörvény negyedik módosításával kapcsolatban a baloldali ellenzék.

Hír: Egyedül nem megy

Összefogás hiányában a választók tét nélkülinek érezhették a Dunakeszin tartott időközi voksolást. Molnár Zsolt szocialista politikus szerint ezt üzente a vasárnapi önkormányzati választás, amelyből azonban országos tendenciákra vonatkoztató következtetést nem szabad levonni.

Hír: Ellenzéki tűz Orbánra és a katasztrófavédelem vezetőjére

Hol van a téli felkészülésről hetekig áradozó Bakondi György és az általa vezetett katasztrófavédelem? Ezt kérdezi Mesterházy Attila, a Jobbik pedig felelősségre vonást követel.

Hír: „Intellektuálisan a legsilányabb” – Így ekézték Orbán beszédét

Magyarország jobban teljesít, mint korábban, és eredményesebb a válság kezelésében, mint a legtöbb európai ország – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteki évértékelő beszédében. Az ellenzék szerint ez távolról sincs így.

Hír: Népszava vélemény: Két választás

A mai kormány és kormányzó pártok annyiban térnek el elődjeiktől, hogy míg azokat "legfeljebb" súlyos gondatlanság terhelte a rossz döntések miatt, addig a maiak nem csak vétenek az ország érdekei ellen, hanem előre megfontolt szándékkal hoznak olyan döntéseket, amelyek a pusztuláshoz vezethetnek.

Hír: A jogállamot ünnepli az ellenzék

Az Alkotmánybíróság döntésében benne van a mindenki által érzett elementáris felháborodás – mondja Karácsony Gergely. Az MSZP szerint a Fidesz beismerte vereségét, az Együtt 2014 elvárásait is megfogalmazta. Dúró Dóra (Jobbik) szerint "minden épeszű ember" ezt a döntést várta a testülettől.

Hír: Népszava: Vitatott passzusok a földtörvényben

Jövő hét keddjén a részletes vitával folytatódik a földtörvény tárgyalása a parlamentben. A szocialisták és az LMP is korábban többször a jogszabály-tervezet visszavonását javasolták. Az MSZP több módosító javaslatot is tesz majd.

Hír: Kettős Mérce: Lécci, ne bassz...tok el!

Őszintén remélem, hogy a Milla október 23-i tüntetése egy hatalmas siker lesz, és tényleg megkezdődik az Orbán-rezsim lebontása. Az előjelek azonban – finoman szólva – lehetnének jobbak. Látszik ugyanis, hogy mindenki súlyosan elidőzítette magát. A Milla és a Szolidaritás belesétált egy saját maguk által felállított csapdába.

Hír: Utálkozva, beszólogatva gyúr az ellenzék Bajnai visszatérésére

Óvodás akció, reklámfogás, az MSZP-hatalom restaurációja, oligarcházás – ellentmondásos reakciók születtek az elmúlt egy hétben az ellenzéki térfélen Bajnai visszatérési kísérletével kapcsolatban. Az MSZP-ben, az LMP-ben, a Millában és a Szolidaritásban is feszültségeket gerjesztett az október 23-ra tervezett akció, azóta is megy az üzengetés, a beszólogatás.

Hír: 'Ne adja a sors, hogy erre a lépésre rákényszerüljünk'

Ujhelyi István szerint a Fidesz politikailag már elbukta a következő választást, ezért akarja adminisztratívan megnyerni. Népszabadság interjú.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
9    -    0    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.