Kapcsolódó tartalmak: demokratikus ellenzék

Hír: Ellehetetlenítik a külföldön dolgozók választási regisztrációját?

A baloldali összefogás pártjai kezdeményezik, hogy akkor is vegyék névjegyzékbe a magyarországi lakcímmel rendelkező, de nem a lakhelyükön – esetleg nem is Magyarországon – szavazó állampolgárokat, ha azok a kérelmükben nem tüntetik fel doktori címüket, vagy a születési helyüknél, lakcímüknél nem jelölik meg a kerületet.

Hír: Mesterházy: Készen állunk a kormányzásra

Most már nem lehet minden felelősséget csak a politikusokra hárítani, mi átléptük a saját árnyékunkat – üzeni az ellenzéki oldal fanyalgóinak Mesterházy Attila, a kormányellenes erők listavezetője.

Hír: Budapesten vezet a demokratikus ellenzék

Budapesten a demokratikus ellenzék továbbra is megelőzi a Fideszt - derül ki az Ipsos előző három havi felméréseiből. Závecz Tibor véleménykutatási igazgató lapunknak elmondta: szeptemberben a fővárosban a Fideszre a választók 26 százaléka szavazott volna, a demokratikus ellenzékre pedig 31 százalék.

Hír: Békéscsabán el sem indulhat az ellenzéki jelölt

Elutasította a demokratikus ellenzék jelöltjének nyilvántartásba vételét a békéscsabai helyi választási bizottság, mert a Párbeszéd Magyarországért nem a választás kitűzése után keltezett okirattal bizonyította, hogy társadalmi szervezetként a bíróság valóban bejegyezte.

Hír: Mesterházy és Bajnai ismét Baján kampányol

Mesterházy Attila szombaton ismét Bajára megy, hogy a szocialista aktivistákkal házról-házra járva győzze meg a helyieket arról: voksoljanak Teket Melindára, a demokratikus ellenzék közös jelöltjére. Az MSZP elnök-frakcióvezetője a párt választmányi ülése után utazik a városba, ahol a 32-es szavazókörben vasárnap megismétlik az időközi önkormányzati választást.

Hír: Erőt mutat az ellenzék - karöltve protestál október 23-án

Mesterházy Attila is ott lesz a demokratikus ellenzék közös nagygyűlésén október 23-án. Az MSZP elnök-frakcióvezetője lapunknak elmondta: amennyiben a résztvevő pártok úgy döntenek, ott áll majd a színpadon és beszédet is mond, hiszen itt az idő, hogy Orbán ellenzéke erőt mutasson.

Hír: Népszava vélemény: "Érdemi"

Biztosan akad, akit megnyugtat, hogy a választási eljárási szabályok "érdemi visszaélésre" nem adnak lehetőséget. A Fidesz egyik megmondóembere, Gulyás Gergely szíves közlése azonban azt is felveti, hogy netán "nem érdemi visszaélések" azért lehetségesek.

Hír: Öt százalékra van a baloldal a Fidesztől

Nem változott a pártok erősorrendje az Ipsos június első felében végzett közvélemény-kutatása szerint. A biztos pártválasztók közül minden második Fidesz-szavazó, minden negyedik szocialista párti, a teljes népességben az MSZP tíz százalékponttal van lemaradva a kormánypárt mögött, míg a baloldali ellenzék együttes támogatottsága öt százalékkal kevesebb a Fideszénél.

Hír: Mesterházy: Ebben a küzdelemben az ezüstéremnek nincs értéke

Az MSZP azért akar összefogni a demokratikus ellenzékkel, hogy a következő választáson legyőzze a Fideszt, mert e nélkül nincs lehetőség a gazdaság rendbetételére, a szegénység csökkentésére, a munkahelyteremtésre, a tisztességes bérek elérésére – nyilatkozta a Népszabadságnak Mesterházy Attila, a szocialista párt elnöke.

Hír: Mesterházy: jövő héten kezdődjenek az ellenzéki tárgyalások!

Mesterházy Attila MSZP-elnök tárgyalásra hívja jövő hétfő délelőttre az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség és a Demokratikus Koalíció (DK) képviselőit, hogy kezdjék meg az egyeztetést a kormányváltáshoz szükséges összefogásról.

Hír: Aláásta a bizalmat a kormány

Miközben Washington egyre határozottabban ad hangot aggályainak az alaptörvény negyedik módosításával kapcsolatban, itthon közös tiltakozásra készül a demokratikus ellenzék. Az alkotmányosság megvédése érdekében ugyanis egyeztetésre hívta az ellenzéki pártok vezetőit Bajnai Gordon, az MSZP és a Demokratikus Koalíció pedig azonnal asztalhoz ülne.

Hír: Az alkotmányos rendszer újjáépül 2014-től

A 2014-es hatalomváltás utáni alkotmányjogi változásokról egyeztetett az MSZP és a DK küldöttsége mellett az Együtt 2014 Választói Mozgalom, a SZEMA és a Magyar Szociáldemokrata Párt delegációja.

Hír: MSZP: Január 2-án elkezdődnek az ellenzéki tárgyalások

Január 2-án elkezdődnek a tárgyalások az ellenzéki szervezetek között a jogállamiság, az alkotmányosság és a demokrácia témaköréről - közölte az egyeztetéseket kezdeményező MSZP frakcióvezető-helyettese csütörtökön.

Hír: Az MSZP biztosan indul a 2014-es választáson

Bár Kolláth György alkotmányjogász a héten felvetette, hogy a demokratikus ellenzéknek meg kell fontolnia a választástól való távolmaradás lehetőségét, az MSZP biztosan indul a 2014-es választáson. A párt egyébként már meg is kezdte a felkészülést.

Hír: A demokratikus ellenzék összefogásának problémái és esélyei

Többféleképpen szoktuk emlegetni azt a pártokból, egyesületekből, civil szervezetekből álló ellenzéki csoportosulást, mely a Jobbiktól elhatárolódva a Fidesz legyőzésére és egy új, demokratikusabb rendszer megteremtésére készül.

Videó: Kuncze: Az emberekben megérett az összefogás igénye

Kuncze Gábor szerint az emberekben megérett a kormányváltáshoz szükséges összefogás iránti igény, a kérdés az, hogy az ellenzéki pártokban mikor érik meg az igény erre.

Hír: A bizonytalan választók nagyobb része inkább baloldali

Nem igaz, hogy az ellenzéki pártokkal minden rendben van, és a választók már csak a nagy demokratikus összefogásra várnak; a választóknak valami vadonatúj, egy új politikai elit kell – ezt mondta Oszkó Péter volt pénzügyminiszter a Népszabadságnak pár hete.

Hír: Népszabadság Online: Köztársasági minimum

Elsősorban szervezetépítéssel tölti a nyári időszakot a demokratikus ellenzéki oldal, szinte mindegyik párt és mozgalom megerősödve kíván nekivágni az őszi politikai szezonnak.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
5    +    9    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.