Kapcsolódó tartalmak: demokrácia

Hír: Karácsony Gergely: Miért aljasság a regisztráció? 1.

A Fidesz kedden benyújtotta a választási eljárásról szóló törvényjavaslatot. Ha egy konszolidált európai demokráciában élnénk, egy ilyen törvény aligha érdekelné az embereket. A választás technikai részleteit tartalmazza ugyanis, a választási eljárás tisztaságát pedig – gondolhatnánk – senki nem akarja meghekkelni. Kis hazánk azonban sajnos nem a konszolidált európai demokráciák közé tartozik.

Hír: Kubatov a regisztrációról: Nekem tetszik!

Érdemes volt ma reggel meghallgatni a regisztrációval kapcsolatban Kubatov Gábor káposztaügyi kecsketitkárt a királyi tévében. A témával kapcsolatban valóban kevés hitelesebb arcot találhattak volna. Hiszen ki tudna nála többet a választási listakészítés gyakorlati hasznáról?

Hír: Előzetes regisztráció: lelepleződött a Fidesz valódi szándéka

A Fidesz pártigazgatója szerint az előzetes választási regisztráció bevezetése nem érint alapjogokat és nem jelent előnyt egyetlen pártnak sem. Kubatov Gábor erről az M1 csütörtök reggeli műsorában beszélt. A választási eljárásról szóló törvényjavaslat benyújtása mellett a kormánytöbbség az Alaptörvény módosítását is tervezi.

Hír: MSZP: Nem támogatható a feliratkozás

Az MSZP semmiképpen sem támogatja a választási feliratkozás bevezetését, de különösen elfogadhatatlannak tartja, hogy a Fidesz tervei szerint aki elmulasztja a regisztrációt, mindhárom választásról lemarad 2014-ben - mondta az MSZP-s Molnár Zsolt hétfőn sajtótájékoztatón.

Hír: 'Ne adja a sors, hogy erre a lépésre rákényszerüljünk'

Ujhelyi István szerint a Fidesz politikailag már elbukta a következő választást, ezért akarja adminisztratívan megnyerni. Népszabadság interjú.

Hír: Orbán balhét jósol, de ragaszkodik az előzetes regisztrációhoz

Ha nem kellő jogi körültekintéssel készítik el a választási eljárásról szóló törvényjavaslatot, s így szavazná meg azt a parlamenti többség, az akár meg is kérdőjelezheti a választásokon majdan győztes politikai erő legitimációját. Kérdés, lesz-e emiatt komoly vita a jövő héten a Fidesz–KDNP kihelyezett frakcióülésén Sárváron.

Hír: Seres László: Milyen társaságba keveredett O. Viktor?

A Spiegel Online rövid írása egyszerre túlozza el és bagatellizálja Orbán Viktor politikai veszélyességét. Valaki megrágalmazhatta O. Viktort, éspedig a Spiegel Online. A hamburgi lap néhány napja tette közzé top ten listáját "Európa legveszélyesebb politikusairól", amely lista igen kétséges emberek társaságában szerepelteti a magyar miniszterelnököt.

Hír: MSZP: Mit ért Orbán a "más típusú politikai rendszerek" alatt?

Az új politikai rendszerekről szóló szavainak értelmezésére kéri az MSZP a kormányfőt. Lendvai Ildikó arra kéri Orbán Viktort, tisztázza, mire gondolt, amikor azt mondta: reméli, hogy nem kell kigondolni és a gazdasági túlélés érdekében bevezetni a demokrácia helyett más típusú politikai rendszereket.

Hír: Urnazárási pánik jelei mutatkoznak a Fidesznél

Alaptörvény-ellenes az Orbán Viktor kormányfő által bejelentett terv, miszerint előzetes feliratkozáshoz kötnék a választásokon való részvételt. Miután ugyanis a "magyarosított" regisztrációt választópolgári aktivitással, sőt, határidővel vezetnék be, egy alacsonyabb szintű jogszabályban korlátoznának az általános és egyenlő választójogot.

Hír: Tóta W.: Hajrá, genetikailag alattvalók!

Na tisztelt hölgyeim és uraim, kedves barátaim, utoljára hangzott el ez a finom megszólítás. Eddig is pukkadoztam a röhögéstől, amikor a tiszteletreméltó magyarságról pofáztam, meg – édes istenem – Brüsszelben arról, hogy mindig is Európához tartoztunk.

Hír: Előregisztráció: senkinek nem tetszik Orbánék ötlete

Egyetlen ellenzéki erő sem támogatja a Fidesz elnöksége által felvetett, pontosabban eldönteni látszott választási előregisztráció intézményét. Mindegyik párt és mozgalom képviselője úgy véli: mindez csak a Fidesz érdekeit szolgálja.

Hír: Fél-ázsiai lesz a választási rendszerünk

Teljesen saját képére formálja a választási rendszert a Fidesz, amely már csak egyes elemeiben fogja tartalmazni a nyugat-európai parlamentáris demokráciákra jellemző vonásokat. A feliratkozásnak nevezett előzetes regisztráció bevezetésével kizárnák azokat a - bizonytalan - választópolgárokat a parlamenti szavazásból, akik a voksolás előtti hetekben vagy napokban döntenének a pártok között.

Hír: Kettős Mérce: Orbán csak a demokrácia szolgája

Két kiváló mondatott mondott Orbán Viktor, olyanokat, amelyek kicsit átalakítják azt, amit Orbán demokrácia-felfogásáról gondoltunk eddig. Már nincs centrális erőtér, a demokrácia nem a jólét forrása, hanem egy módszer az erő kifejezésére, amely elhozza a Kánaánt. Igazából nem tudjuk eldönteni, hogy ez Szálasihoz, vagy Rákosihoz van-e közelebb.

Videó: A demokraták számára elfogadhatatlan a választási feliratkozás

Az LMP szerint semmilyen alkotmányos elv nem szól az előzetes regisztráció mellett. Az egyenlő választójog alapelvét korlátozza, de bevezetése mégis a Fideszre üthet vissza.

Hír: Népszava.hu vélemény: Kérdés félázsiából

Egy működésében tökéletesen alkalmatlan totalitárius rezsim, és annak vezetője - szokás diktátornak is nevezni - törvényszerűen eljut egy olyan fokra, melyben már nem elegendő a kudarchegyeket (csak) a külső ellenségnek tulajdonítani. Mert csak az erő nyelvét érti, és csak azt beszéli.

Hír: Népszava Online: Putyini úton halad Orbán

Az utolsó helyen ugyan, de még a "megszilárdult demokráciákhoz" sorolta hazánkat a Freedom House (FH) a tavalyi helyzetet értékelő, tegnap nyilvánosságra hozott jelentésében.

«123456»

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
7    -    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.