Kapcsolódó tartalmak: demokrácia

Hír: Szoros nyomkövetéssel az Orbán-kormány ellen

A „szorosan figyelemmel követjük” az monitoringot jelent, nézzék meg a szótárban! – érvelt Kerstin Lundgren, svéd liberális politikus az Európa Tanács parlamenti közgyűlésén azon módosító ellen, amely megakadályozza, hogy elinduljon Magyarországgal szemben a monitoring eljárás, de „szorosan figyelemmel követi” a magyar fejleményeket.

Hír: Prága: a demokrácia győzelmét éltetik

Nemcsak korrupció, hanem valóságos családi dráma is indokolhatta a cseh rendőrség szerdai és csütörtöki kormányhivatalok elleni razziáját, melynek során az olomouci állami ügyészség közlése szerint nyolc személyt vettek őrizetbe. A rendőrég aranyat és készpénzt is lefoglalt. Az egész ügy tanulsága: Csehországban működik a demokrácia, a hatalmi ágak szétválasztása.

Videó: Jobbra lejt a pálya?

A demokrácia elleni nyílt támadásnak értékeli az MSZP elnöke a tervezett reklámadót és az új kampányfinanszírozási rendszert.

Hír: Három év fideszes ámokfutás

Ősszel kötelező óvodába mennie, hiszen három éve, 2010. május 29-én alakult meg a második Orbán-kormány. A Fidesz kampányában és hivatalos programjában semmi nem szerepelt abból, amit az elmúlt három évben tett. Még a halovány ígéretek megvalósítása is elmaradt, ehelyett olyan rendszert próbáltak létrehozni, amely - mint Orbán Viktor elárulta - a következő 10 kormány kezét megköti.

Hír: Mesterházy: Nyílt támadás a demokrácia ellen

A kormány a demokrácia utolsó védvonalait támadja. Nem volt elég az elmúlt három év zsákmányszerző hadjárata, most a Fidesz ismét a média és az ellenzéki pártok ellen fordul. Mesterházy Attila blogbejegyzése.

Hír: Európa szégyene lesz a kampányfinanszírozás

Amit a kormánypártok az egyik kezükkel adnak, azt a másikkal visszaveszik - értékelte a választási eljárási törvény módosítására, valamint az új kampányfinanszírozási törvényre vonatkozó fideszes javaslatokat a Transparency International Magyarország (TI).

Hír: Népszabadság vélemény: Kritika határok nélkül

Csak az elmúlt szűk fél évben a Freedom House, a Riporterek Határok Nélkül, a Trasparency International, a Human Rights Watch és most legutóbb az Amnesty International állított ki rossz bizonyítványt az emberi jogok, a sajtószabadság és a demokrácia magyarországi helyzetéről.

Hír: Már csak papíron demokrácia Magyarország

A magyar kormány nem demokratikus, Magyarország pedig már csak papíron demokrácia - mondta Mesterházy Attila, az MSZP elnöke szerdán a németországi Lipcsében.

Hír: Újabb bírálat: az egész világ félreérti a magyar kormányt?

Angela Merkel szerint nem lenne érdemes kizárni Magyarországot az Európai Unióból, mert úgy még kevésbé lehetne befolyást gyakorolni az országra. A volt diplomata szerint ilyen fontos figyelmeztetést a kancellár nyilvánosan még sose küldött a kormánynak.

Videó: Egy igazságos országban mindenkinek van biztos jövője - Mesterházy Attila beszéde

Mesterházy Attila felhívta a figyelmet arra, hogy azok az országok, ahol működik a jogállam és a demokrácia, a gazdasági válságon is hamarabb úrrá lettek.

Hír: Értünk aggódnak, nem ellenünk

Indítsák el a monitoring eljárást Magyarország ügyében - javasolja az Európa Tanács (ET) parlamenti közgyűlésének szakbizottsága.

Hír: Népszava vélemény: Dominók

Elképzelem, amint a nemzetközi kommunikációért felelős helyettes államtitkár elmagyarázza a baráti fővárosokban, hogy miképpen is van ez itt. Hogy ebben az országban - amely már nem köztársaság, de még nem királyság - egy olyan király uralkodik, aki nem király, még csak nem is elnök, hanem miniszterelnök, ám mindig az történik, amit ő akar.

Hír: Pető Péter: Boldog születésnapot!

Ma ünnepli huszonötödik születésnapját a Fidesz. A bulit már pénteken megtartották. És ha az ország aktuális állapotára tekintünk, akkor legmélyebb sajnálatunkat kell kifejeznünk amiatt, hogy – a közvélemény-kutatások alapján – nem biztosan az utolsó előtti olyat, amelyen kormányfőként jelent meg Orbán Viktor.

Hír: Mesterházy Attila: Ha harc, legyen harc

Kampányba kezdett a Fidesz, mégpedig fekete kampányba. Piszkos módon járatja le politikai ellenfeleit, legyenek azok diákok, tüntetők vagy ellenzéki politikusok. Tisztességtelen módon mosódik össze az állampolgárok pénzéből finanszírozott kormányzati kampány, a kormány által szintén az emberek pénzéből által kistafírozott álcivil kampány, meg a pártkampány.

Hír: Népszava.hu: Brüsszelben besokalltak

Létezik egy magyarra csak nehezen lefordítható német kifejezés, a Chefsache. Szó szerint "főnökügyet" jelent, vagyis olyan fontos problémát, mellyel csak a legfőbb vezető foglalkozhat. Nos, ilyen üggyé vált Brüsszelben a magyar Alaptörvény negyedik módosítása és általában a magyarországi helyzet. Amely fölött ezen túl maga José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke diszponál.

Hír: Az MSZP az alapvető jogok biztosához fordult

Az alapvető jogok biztosához, Szabó Mátéhoz fordult az MSZP, azt kérve: közjogi érvénytelenség miatt kezdeményezze az Alkotmánybíróságnál az alaptörvény negyedik, egy hete elfogadott módosításának megsemmisítését.

Hír: Áder János döntött: aláír

Áder János köztársasági elnök tegnap este az m1 Híradójában jelentette be: aláírja a Magyarország alaptörvényének negyedik módosítására vonatkozó törvényt.

Hír: Több ezren tüntettek az alkotmánymódosítás ellen

Több ezren, főként fiatalok gyűltek össze eddig az Alkotmány utcában, hogy tiltakozzanak az alaptörvény újabb, immár negyedik módosítása ellen. Többeknél transzparens hirdeti: az alkotmány nem játék. A "hivatalos" tüntetés lezárta után a tömeg megindult a Képviselői Irodaházhoz. A tüntetés koraeste a Sándor palotánál fejeződött be, a demonstrációt hétfőn folytatják.

Hír: Fidesz-székház: a kormánypártnak Bajnaizásra futotta

Az agresszió nem elfogadható eszköz - kommentálta a Fidesz azt, hogy csütörtök délelőtt tüntetők hatoltak be a párt budapesti, Lendvay utcai székházának udvarára az alaptörvény negyedik módosítása ellen tiltakozva.

Hír: Népszabadság vélemény: Párnagáz

Tudják, mi az a párnagáz? Az a gázmennyiség, amelyet állandóan a föld alatti tárolókban kell tartani, hogy nyáron oda be, télen meg onnan ki tudják sajtolni a kereskedelmi forgalomba kerülő energiahordozót.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    *    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.