Kapcsolódó tartalmak: családon belüli erőszak

Hír: Szégyen: a nőverő Balogh még mindig országgyűlési képviselő

Fél évet kellett várni rá, de csak beismerte Balogh József (most már) független képviselő, hogy élettársa nem a vak komondoron esett el, hanem az ő öklébe, illetve a terasz korlátjába verte be a fejét.

Hír: MSZP: Agresszió, erőszak kövezi a kormánypárti politikusok útját

Vannak, akik szavakkal, vannak, akik tettekkel bizonyítják, hogy erkölcsileg alkalmatlanok az ország tisztességes vezetésére - írta a Stop.hu szerkesztőségéhez eljuttatott közleményében Kormos Kata, az MSZP szóvivője.

Hír: Népszabadság vélemény: Család elleni erőszak

Kezdhetnénk a vak komondorral is, de természetesen nem tesszük. Egyrészt, mert Balogh József immáron függetlenként védi-óvja a parlamentben a konzervatív értékeket, másrészt, mert Zsigó Róbert anyák napi köszöntőjében olyasmiről még véletlenül sem esett szó, amit a kormányzó kétharmad esetleg nem biztosít megfelelően a magyar asszonyoknak.

Hír: Átléptek a komondoron

Nincs ok arra, hogy hibáját elismerje - indokolta az élettársa megverésével gyanúsított fideszes Balogh József, hogy miért nem mond le mandátumáról és egyéb tisztségeiről, csak a Fidesz frakcióját hagyja ott. A vak komondorról szóló állítások után most "a balliberális média támadásáról" beszélt.

Hír: Nincs előrelépés a családon belüli erőszak szankcionálására

Legutóbb tavaly szeptemberben írtunk arról, hogy bár egy tahó fideszes képviselő kellett hozzá, de legalább sikerült elérni, hogy a Büntető törvénykönyv része lehessen a családon belüli erőszak. Elsiettük az örömködést. Hiába született rá ígéret, a jogszabály azóta sem született meg. Az újabb, a témába illő botrány azonban – hogy, hogy nem – ismét egy fideszes honatyához köthető.

Hír: Minden ötödik órában...

...történik olyan családon belüli erőszak, amely bíróság elé kerül, a felháborító cselekedetek nagyon nagy hányada azonban rejtve marad. E társadalmi méretű problémával foglalkozik a címbéli előadás az Átrium filmszínházban.

Videó: Mesterházy: politikailag, és ha kell, jogilag is felelni fognak Orbánék

Számon fogjuk kérni a felelősöket, akik ilyen helyzetbe hozták Magyarországot - ezt Mesterházy Attila mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Hír: Botrányos vita a családon belüli erőszak büntethetőségéről

A parlament a hétfői ülésnapon tárgyalta meg az Élet-Érték Alapítvány országos népi kezdeményezését, amelynek az volt a célja, hogy az Országgyűlés tűzze napirendjére a családon belüli erőszak önálló büntetőjogi törvényi tényállássá minősítését. Az Élet-Érték Alapítvány a szükséges 50ezer duplájánál is többet, 106ezer aláírást gyűjtött össze.

Hír: Index: Megvédték Vargát a fideszes nők

Tiszteli a nőket, előre engedi őket az ajtóban, mondták fideszes képviselőnők arról a kormánypárti politikusról, aki szerint a nők előbb szüljenek három-négy gyereket, és csak utána foglalkozzanak a karrierjükkel. Az Index által megkérdezett fideszes képviselőnők megvédték Vargát, de többen maguk sem tudták kollégájuk megkeresése nélkül értelmezni "a parlamenti vita hevében" elhangzottakat.

Hír: Tamás Gáspár Miklós: Pofozzátok föl őket!

„Lenne értelme annak, hogy jobban megbecsülnénk egymást.” Ennek ugyan nincs értelme, de azért sejtjük, hová akar kilyukadni a szónok: ha a szülők gyermeket „vállalnak”, akkor túl fáradtak hozzá, hogy püföljék egymást. „Föl sem merülhetne a családon belüli erőszak.” És a gyerekeket ki veri? Őket nem a gyermeket „vállaló” családokban verik?

Hír: MSZP: A Fidesznek vissza kell hívnia Varga Istvánt!

”A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja nem szavakkal, hanem tettekkel áll ki a dolgozni akaró magyar nők mellett” – írja közleményében Rogán Antal és Selmeczi Gabriella. Ezek a szavak azonban teljes ellentétben állnak a valósággal. A Fidesz tettei ugyanis minden eddigi szavukat cáfolja.

Hír: Emancipációs vita lett a családon belüli erőszakból

Másfél órán keresztül zajlott a családon belüli erőszakról szóló népi kezdeményezés vitája hétfő éjjel, ahol olyan érvek is elhangzottak a kormánypártoktól, hogy a nőknek inkább vissza kellene térniük a gyereknevelés mellé. A kezdeményezésről a következő ülésnapon döntenek.

Hír: A fideszes képviselők szerint ha a nők emancipálódnak, elfogyunk

Cikkünk írásának pillanatában még zajlik a családon belüli erőszakról szóló vita a Parlamentben. Mi már nem követjük. Nem követjük, mert amit a fideszes parlamenti képviselők művelnek a parlamentben, attól csak hányni tudunk. Itt van pár idézet csemegéül:

Videó: "Cinizmus és nőgyűlölet" - tüntettek Varga István ellen

Varga István fideszes képviselő szerint, ha a nők 4-5 gyereket szülnének, jobban meg lennének becsülve és a családon belüli erőszakkal sem kéne számolniuk.

Hír: Szüljön! - sötétség a magyar parlamentben

Talán az anyáknak vissza kéne térniük a gyereknevelés mellé, szülni két-három vagy inkább négy-öt gyereket, és akkor lenne értelme annak, hogy jobban megbecsülnék egymást, és fel sem merülhetne a családon belüli erőszak – így érvelt a fideszes Varga István a tegnap éjjeli parlamenti ülésen, melyen a családon belüli erőszakról szóló népi kezdeményezés vitáját tartották.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
2    *    0    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.