Kapcsolódó tartalmak: Brüsszel

Hír: Botka: "nem kritikátlanul megyek Brüsszelbe"

Cáfolja a kormánypropaganda kritikáit, s vádjait - nem kerítést bontani, de nem is "befeküdni" megy az Európai Unió vezetőihez Botka László. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje lapunknak kiemelte: határozott álláspontot képvisel majd brüsszeli tárgyalásain.

Hír: Paks II: Az EB zöld utat adott, már csak a népet kéne megkérdezni

Az Európai Bizottság hétfőn bejelentette, hogy a Paks II.-nél elfogadják az állami támogatást három kötelezettség teljesítése esetén. Budapestnek az engedélyhez többek között azt kellett bizonyítania, hogy állami támogatás nélkül Paks II. ki tudja-e termelni a saját árát, vagy sem?

Hír: Brüsszel talán nem tűri tovább a korrupciót. És mi?

Üzentünk Brüsszelnek – ezt a traumát sokáig nem fogjuk kiheverni. Időközben viszont méltatlanul elsikkadt a hír, hogy Brüsszel is üzent nekünk. És amit ők üzentek, azt (szó szerint) nem fogjuk zsebre tenni.

Hír: Orbán Viktor szerzett pár új ellenfelet

Ha akarna, sem tudna kilépni a nyers kelet-európai politikus szerepéből a miniszterelnök. De mostanra már talán pont ezt várják el tőle Strasbourgban.

Hír: Orbán kivégezné az európai jogrendet

Nagy vitát kavart Európában a magyar miniszterelnök halálbüntetésről tett kijelentése. Az Európai Parlament elnöke, Martin Schulz is beszélni akar ez ügyben Orbán Viktorral, aki közölte: áll rendelkezésre. Az Európai Bizottság és az Európa Tanács emberi jogi biztosa is aggódik, az uniós liberálisok pedig felszólították a Néppártot, rúgják ki Orbánt és a Fideszt a frakciójukból.

Hír: Atomcsapdában Orbánék

Akár évekkel is késleltetheti a paksi beruházás befejezését az üzemanyag-beszerzéssel kapcsolatos európai bizottsági jóváhagyás hiánya. A csúszás jelentősen rontja Magyarország pozícióját, a magyar–orosz megállapodás ugyanis a hasonló kockázatokat egyoldalúan a magyar félre terheli, amivel láthatóan Oroszország is tisztában van.

Hír: Rezsiharakiri

Az Országgyűlés - mármint a kétharmad - dörgedelmes ukázt fogadott el, amelyben "felszólítja Magyarország Kormányát, hogy ne engedjen az európai uniós bürokrácia nyomásának, védje meg hazánk alapszerződésekben garantált jogait és következetesen folytassa a rezsicsökkentés politikáját!"

Hír: Felgyorsul a rezsiharc, újabb uniós bírálat jöhet

Előrehozzák a „kettes számú” rezsicsökkentés törvénybe foglalását. Az eredetileg tervezett október vége helyett már a jövő héten dönthet a parlament a rezsicsökkentés folytatásáról – közölte Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője.

Hír: Népszava vélemény: Kioktatás

Európa megint megkapta a magáét a magyar miniszterelnöktől. Meg is érdemelte. Miközben egyik válságból a másikba tántorog, még kritizálni meri a magyarokat. Ahelyett, hogy értékelné a kétharmad frenetikus sikereit, amelyeket az "emútnyócév" nyomán ért el, természetesen Orbán Viktor lánglelkű irányításával és neki köszönhetően.

Hír: Egyenlítő TV: Orbán meseországa

Orbán Viktor ismét beintett Brüsszelnek. Orbán Viktor szerint mi vagyunk a legjobbak (bárcsak így lenne!). Orbán Viktor szerint a nyugati országok sikertelenek, miközben mi sikeresek vagyunk.

Hír: Brüsszel: nem mi kértük a Varga-csomagot

Az Európai Bizottság azt válaszolta: nem ők kérték az újabb megszorításokat. A kormányszóvivő hétfőn még brüsszeli nyomásról beszélt.

Hír: Újra hozzányúlnak a gránitba vésett alaptörvényhez

Kikerül az alaptörvényből a bíróságok közötti ügyáthelyezés lehetősége, más megoldást kell találni a bíróságok aránytalan terhelésének kezelésére – mondta a Martonyi János külügyminiszter pénteki sajtótájékoztatóján.

Hír: Orbán vs. Brüsszel: Ki győzött?

Tévedés lenne azt gondolni, hogy Orbán Viktor győzött az Európai Bizottsággal szemben, amikor mentesültünk a túlzottdeficit-eljárás alól.

Hír: Véget ért a túlzottdeficit-eljárás: drága volt

Biztossá vált, hogy az Európai Bizottság javaslata alapján, Magyarország júniusban kikerül a túlzott deficiteljárás alól. Ennek, a nehezen számszerűsíthető győzelemnek megvolt az ára: megszorítás, megszorítás hátán. Az Európai Bizottság a döntéssel együtt megjelent jelentésében kemény kritikával illette a magyar kormányt.

Hír: Új adók: fricska Brüsszelnek, pofon a médiának

Több legyet akar ütni egy csapásra a Fidesz-kormány azzal, hogy újabb adóemelési csomagot készít, bár ezt a túlzottdeficit-eljárásról szóló brüsszeli döntés a hírek szerint egyáltalán nem teszi szükségessé. A különadók emelése egy kis fricska az unió felé, az új reklámadó viszont jókora pofon a médiának.

Hír: "Választási" adóemelés készül

Ha hinni lehet az előzetes brüsszeli híreknek, akkor május 29-én - kilenc esztendő múltán - Magyarország elleni túlzottdeficit-eljárás megszüntetését javasolja majd az Európai Bizottság. Ezt a feltételezést erősítik a kormányoldali politikusok és külügyminiszter derűlátó kijelentései is.

Hír: Visszavonatná a negyedik alkotmánymódosítást az EP

Gyakorlatilag minden kifogásolt intézkedést – a negyedik alkotmánymódosítástól az AB jogainak korlátozásáig – visszavonatna a magyar kormánnyal az Európai Parlament állampolgári jogi bizottsága.

Hír: Harangozó Gábor: Nem Orbán, hanem Brüsszel védi az érdekeinket

Nem tekinthető legitimnek az a kormány, amely mindent elkövet azért, hogy demokratikus úton ne legyen leváltható - jelentette ki Harangozó Gábor, szocialista képviselő. Szerinte épp ezért lehet indokolt, hogy az uniós szervezetek mindent megtesznek a magyar állampolgárok jogainak és jólétének megvédése érdekében, akár az Orbán-kormánnyal szemben is.

Hír: Népszava.hu: Brüsszelben besokalltak

Létezik egy magyarra csak nehezen lefordítható német kifejezés, a Chefsache. Szó szerint "főnökügyet" jelent, vagyis olyan fontos problémát, mellyel csak a legfőbb vezető foglalkozhat. Nos, ilyen üggyé vált Brüsszelben a magyar Alaptörvény negyedik módosítása és általában a magyarországi helyzet. Amely fölött ezen túl maga José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke diszponál.

Hír: Népszava vélemény: Alázatos tisztelettel

Mint annyi megszívlelendő bölcsesség, Lev Tolsztojtól származik az a tömör mondat is, miszerint "A rossz életfelfogás legfőbb oka - a hamis hit".

«12»

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    *    0    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.