Kapcsolódó tartalmak: államosítás

Hír: Ténytár: Rohad az ország a rezsicsökkentés miatt

A szavazatvásárlás jól bevált valutája, a rezsicsökkentés, a folyamatos kormánypropaganda hatására mára megkerülhetetlen fogalommá vált a magyar közbeszédben. A gazdaságilag fenntarthatatlan, jogsértő rezsiharc történetének pedig még nincs vége.

Hír: Nemzeti Államosítás Kormánya - Jönnek a nemzeti alkoholboltok?

Blogunk rendszeres olvasói számára ismerős lehet ez a cikksorozatunk, amelyben a kormányzat államosításait kísérjük figyelemmel. Ebben próbáljuk összegezni mindazt, amit a kormány „védőszárnyai alá vett” az elmúlt négy évben. A tempó továbbra sem lassult, következzék az államosítások sorozat újabb fejezete.

Hír: Dohányforduló

Szerény MTI-közleménnyel ülte meg első születésnapját a Nemzeti Dohányboltok Hálózata. A szerénység indokolt: még az a néhány adat is értelmezhetetlen, amit léte igazolásaként a szépnevű Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. közzétesz. Mi abban a siker, hogy a koncessziós jogon működtetett hálózatnak köszönhetően ma már a lakosság 98 százalékának folyamatos az ellátása dohánytermékkel?

Hír: Ténytár: Így teljes a takarékok államosítása

A Ténytár már korábban írt arról, hogy a takarékszövetkezetek államosítása a trafikmutyinál is komolyabb ügy lehet, amely sok milliárdos tőkét és több százezer tulajdonost érinthet. Bár a takarékszövetkezeti szféra élesen tiltakozott az átalakítás ellen, az végül - a dohánykereskedelem államosításához képest - viszonylag simán átment.

Hír: Véleményvezér: Már megint einstand

A Véleményvezérnél nem szeretjük, amikor hazánk jelenlegi helyzetét a kommunista diktatúra idejével hozzák párhuzamba. Ez ugyanisrendszerint olyan túlzás, amelyik egyrészt degradálja a kommunizmus bűneit, másrészt a végül általában túlzónak bizonyuló kritika miatt devalválja az egyébként jogos aggodalmakat is.

Hír: Takarékszövetkezetek államosítása: trafikmutyi deluxe

Talán még a trafikmutyinál is komolyabb ügy lenne a takarékszövetkezetek államosítása, ha a téma mellett teljesen félrenéző ellenzék hozzá tudna szólni a témához. De egyelőre nagyon úgy fest, hogy a feledés homályába vész az "titkos" állami bankrendszer kiépítése. Pedig több mint 100 takarékszövetkezetről van szó, sok-sok milliárd forint tőkével, és több százezer ügyféllel.

Hír: Népszava vélemény: Az államosítás fokozódik

A Fidesz-kormányzat államosítási törekvéseinek nincs határa. Ez a felismerés már megszületett a magán-nyugdíjpénztári tagok vagyonának einstandolásakor, amikor - a nyugdíjak megmentésére hivatkozva - nyilvánvalóvá vált, hogy hárommillió munkavállaló megtakarítására tette rá a kezét a magatartásával a szocialista központosítást felidéző "a kétharmad".

Hír: Népszabadság vélemény: Államosított jótettek

Államosítja az adományokat a kormány, elnémultak a karitatív szervezetek önálló segélyvonalai a hét végén. Nem technikai hiba, újabb einstand vezetett elhallgattatásukhoz.

Hír: A pedagógusok államosítása - és ennek az ára

gy tűnik, a pedagógusokat továbbra sem kerüli el a kormányzat kitüntető, de kissé megterhelő figyelme, pedig már a ciklus eddigi részében is annyi izgalmas dolog történt velük, ami alighanem több is a kelleténél.

Videó: Bírálja az E.ON földgázipari érdekeltségeinek megvásárlását az MSZP

Az MSZP szerint nincs helye a kormányzati költekezésnek akkor, ha nincs pénz a vállalkozások támogatására, szociális kiadásokra és a felsőoktatásra.

Hír: Az év, amikor borzongató tündérmesévé vált az elrugaszkodás

Növekedés helyett recesszió, az IMF helyett pedig Brüsszel. Elszaladó infláció, megszorítások, reálbércsökkenés, államosítások, kevesebb munkahely. És még a Malév is bedőlt. Ez történt 2012-ben a magyar gazdaságban.

Hír: Egyenlítő TV: Államosított időjárás

Ha már minden borulni látszik, ha már nincs gazdasági növekedés, ha már soha nem látott mértékű az elszegényedés, vagy a kivándorlási hajlam, akkor legalább az idő legyen szép!

Hír: Nyugdíj: a kormánynak csak a pénzünk kellett

Az Orbán-kormány még csak a látszatát sem igyekszik fenntartani annak, hogy másfél évvel ezelőtt nem egy egyszerű, államilag levezényelt rablás történt.

Hír: Pártpolitikai érdekek mentén államosítják az iskolákat

A Fidesz-KDNP-kormány az oktatásügyi szempontok helyett saját pártpolitikai érdekeit érvényesíti az oktatási intézmények állami felügyelet alá vételekor.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
7    -    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.