Kapcsolódó tartalmak: államadósság

Hír: Videók szembesítik Orbánt kormányzása kudarcaival

Szembesítjük a Fideszt kormányzása kudarcaival: Történelmi csúcson az államadósság, két százalék alatt a növekedés, a befektetők menekülnek. Simicska Lajos egymillió forintot keres percenként, a trafikmutyi miatt negyvenezer magyar család ment tönkre. Romokban az egészségügy, 1800 orvos és 3700 szakdolgozó hiányzik. Orvosainkat külföldre űzik.

Hír: Matolcsy vesztett: óriásit ugrott az államadósság

A kormánynak a választásokra sikerült visszatornásznia az államadósságot arra a szintre, ahol négy évvel ezelőtt volt. A sikeres dollárkötvény-kibocsátás eredményeként a GDP-arányos adósságmutató 84,4 százalékra ugrott.

Hír: Ténytár: Az államadósság kitűnően teljesít

Ismét történelmi csúcsot ért el a központi költségvetés bruttó adóssága. Az Államadósság Kezelő Központ legfrissebb adatai szerint február végén 23 ezer 392 milliárd forint volt a központi költségvetés adóssága, állításuk szerint ez a 2014-es várható GDP 79,5 százaléka.

Hír: A kormány hazudott

Jó három éve annak, hogy a Fidesz előbb még csak ellenzékből, később már a kormányrúd mellől is azzal támadta az elődeit, hogy meghamisították az Európai Uniónak küldött statisztikai jelentéseket. Szerintük mást mondott idehaza a KSH és más számokat kapott az Eurostat.

Hír: A nagy kormányzati hanta: mennyi az annyi?

Magyarország GDP-arányos adósságrátája három év alatt több mint 4 százalékponttal csökkent - mondta pénteken Orbán Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium adó- és pénzügyekért felelős államtitkára - pedig nem is.

Hír: Az év végétől pöröghet fel a választási osztogatás

Az adósság elleni harc kudarcának beismerése, hogy nem csupán az NGM adósságmérője tűnik el, de rövidesen a kőbe vésett adósságszabály is. A Fidesz-kormány reményeinél rosszabb büdzséhelyzetet jelzi, hogy a legújabb nyilatkozatok szerint a választási költekezés nagyobb része a jövő évre tolódik át.

Hír: Alkotmányt sért a kormány

Saját Alaptörvényébe törli a lábát a kormány - legalábbis az államadósságról szóló adatok és a kétharmad törvénymódosító szándéka erre utal. A gránitba vésett szöveg szerint nem vehető fel úgy kölcsön, hogy az adósság szintje magasabb legyen, mint az előző években volt. Hát ez nem sikerült.

Hír: Államadósság: megmutatjuk, hogyan is állunk

Augusztus közepén a Nemzetgazdasági Minisztérium egy rövid közleményben tudatta, hogy a tárca technikai okokból, magas szoftverkarbantartási igénye miatt az adósságnyomás-mérőt a jövőben nem üzemelteti tovább. Mi úgy döntöttünk, hogy azok számára, akikben emiatt hiányérzet keletkezett, megcsináljuk a saját adósságnyomás-mérőnket.

Hír: MSZP: Dokumentálhatóan hazudott Orbán

Újabb történelmi csúcsra emelkedett az államadósság, és nagyjából kétezermilliárd forinttal meghaladja a 2010-ben mért szintet - mondta Burány Sándor Budapesten.

Hír: Elbukott a harc? "Orbán visszaélt a szavazók bizalmával"

Elvesztette az államadósság elleni háborúját az Orbán-kormány - jelentette ki Tukacs István, aki szerint ezzel kormányzásának legfontosabb célkitűzését bukta el Orbán Viktor. Az Eurostat legfrissebb adatai szerint Magyarország újra lecsúszott a legeladósodottabb tíz uniós ország közé, 82,4 százalékon áll a bruttó közadósság GDP-hez viszonyított aránya. Selmeczi Gabriella szerint mindez hazugság.

Videó: A miniszterelnök rosszul tudja

Orbán Viktor kormányfő valótlanságokat állított a magyar gazdaság állapotáról a nagyköveti értekezleten. Az államadósság valójában növekszik, fontos beruházások maradnak el.

Hír: Teljes kudarc az orbáni gazdaságpolitika

Az államadóság elleni küzdelem a kormány talán legnagyobb kudarca. Orbán Viktor három éves kormányzása alatt eddig sosem látott megszorításokat vezetett be: 40 új adó, 2700 milliárdos megszorítás. Az eredmény mégis lesújtó.

Hír: Elvonási dobogón Magyarország

Jelentős adóemelésekkel érte el a rendszerváltás legkisebb hiányát a kormány tavaly. Az államháztartás uniós statisztikai rendszerben kimutatott hiánya a nemzeti össztermék 2,1 százalékát tette ki 2012-ben. Az uniós túlzottdeficit-eljárásban viszont valamivel kevesebbet, 2,0 százalékot jelentett Magyarország, aminek a KSH szerint technikai okai vannak.

Hír: Közel a történelmi rekordhoz az államadósság

Majdnem történelmi magasságokba emelkedett a magyar államadósság mértéke. Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) statisztikái szerint 2013 januárjában 21 187 milliárd forint volt a magyar állam adóssága, ennél csak 2011 novemberében volt magasabb az összeg- írja a hvg.hu.

Hír: Matolcsy ránk ijeszt: ez csak a kezdet

Sokáig azt hittük, hogy nincs Nagy Terv, majd kiderült, hogy mégis van. A nemzetgazdasági miniszter legalábbis ismeri, kár, hogy a valóságot nem.

Hír: Népszabadság: Hideg zuhany Brüsszelből

Augusztus végén lesújtó híreket kapott Brüsszelből a kormány: az Európai Bizottság helyzetértékelése szerint Orbán Viktor kormánya mérhetetlenül optimista, nem kezeli a kockázatokat, a gazdaságot képtelen felpörgetni, és ha nem változtat, 2020-ra az államadósság a GDP 100 százalékára futhat fel.

Hír: A fenntartható államadósság-csökkentés

 
 
Az Egyenlítő blog szerint "szép és jó", hogy a kormány gazdaságpolitikájának egyik fő eleme az államadósság elleni küzdelem.  Azonban, mint írják, "a világgazdasági helyzet, az USA és EU adósságválsága miatt fontos, hogy az ország államadóssága kezelhető legyen. Azonban a rövid távú intézkedés, az egyszeri tételek szembemennek a fenntartható államadósság- csökkentéssel.”

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
0    +    9    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.