Kapcsolódó tartalmak: adók

Hír: 2015: az új adók és a megszorítások éve jön

Varga Mihály közel egy hónap csúszással (választások, you know) múlt héten benyújtotta a 2015-ös költségvetés tervezetét a parlamentnek. Ahogyan már korábban is sejteni lehetett a kormány valóban fokozatosan elkezdi csökkenteni a szociális kiadásokra szánt összeget, miközben számos adóemelés is várható. Most tehát, hogy vége a választások évének, jön az adóemelések éve.

Hír: Orbán brutális megszorításokra készül

Orbán Viktor álljon ki és ismerje el, hogy az önkormányzati választás után megadóztatja a nyugdíjasokat, fizetőssé teszi az egészségügyi ellátást és óriási adóemelést jelent be! Még maga a kormányfő sem tagadja, hogy olyan változtatásokra készül, amelyek a Fidesz szavazótáborát is kedvezőtlenül érintik. Nem véletlen, hogy a kormányfő még az évadnyitó frakcióülésén sem mert beszélni terveiről.

Hír: Így rejti el a kormány az adóemelést

A kormányváltás óta a költségvetés nominális bevétele messze az infláció felett, 31,8 százalékkal emelkedtek. A cégek adóterhelése érdemben nem nőtt, a lakosság viszont érezhetően többet fizet az államnak mint négy évvel ezelőtt. Korábban jól teljesítő adónemek a megszűnés szélére kerülhetnek – írja a Napi.hu.

Hír: Mesterházy: Kiutat kínálunk

"2014 az első év, amikor nem lesz adóemelés" - mondja a nemzetgazdasági miniszter, leleplezve önmagát és kormányát. Mert ha ez lesz az első ilyen év, akkor eddig mi is történt? Adóemelések tömkelege, ahogy mindig is mondtuk.

Hír: Vigyázat: holnap élesedik a II. Varga-csomag

A nagy nyári pihenésben ne feledkezzünk meg arról, hogy holnaptól lép életbe a II. Varga-csomag. Így több adónem is jelentősen emelkedik, illetve újabb adónemeket is bevezetnek. Ha Olvasóink közül valaki nagyobb összeget szeretne felvenni a bankjából, vagy nagyobb összeget szeretne elutalni, jól teszi, ha erre még ma sort kerít. Mutatjuk, miért.

Hír: Agyonadóztatásban az élen járunk

Bár a legújabb adók csak a héten lépnek majd életbe, Orbán Viktor máris tovább ment, és – vélhetően a jobban teljesítünk! szlogen alátámasztására – még újabb adófajta bevezetése mellett tört lándzsát. Ebben alighanem a tökéletességre való törekvés vezette, mert mint mondta, ezzel a miénk lesz Európa legeslegjobb adórendszere, mindannyiunk nagy örömére.

Hír: Teljes kudarc az orbáni gazdaságpolitika

Az államadóság elleni küzdelem a kormány talán legnagyobb kudarca. Orbán Viktor három éves kormányzása alatt eddig sosem látott megszorításokat vezetett be: 40 új adó, 2700 milliárdos megszorítás. Az eredmény mégis lesújtó.

Hír: Új adók: fricska Brüsszelnek, pofon a médiának

Több legyet akar ütni egy csapásra a Fidesz-kormány azzal, hogy újabb adóemelési csomagot készít, bár ezt a túlzottdeficit-eljárásról szóló brüsszeli döntés a hírek szerint egyáltalán nem teszi szükségessé. A különadók emelése egy kis fricska az unió felé, az új reklámadó viszont jókora pofon a médiának.

Hír: "Választási" adóemelés készül

Ha hinni lehet az előzetes brüsszeli híreknek, akkor május 29-én - kilenc esztendő múltán - Magyarország elleni túlzottdeficit-eljárás megszüntetését javasolja majd az Európai Bizottság. Ezt a feltételezést erősítik a kormányoldali politikusok és külügyminiszter derűlátó kijelentései is.

Hír: A munkahelyteremtésre és gazdasági növekedésre kell koncentrálni

Az új adók helyett a munkahelyteremtésre és a gazdasági növekedésre kellene a kormánynak koncentrálnia - hangsúlyozta Mesterházy Attila, a szocialista párt elnöke Kecskeméten.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
3    +    5    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.