Kapcsolódó tartalmak: áder jános

Hír: Áder János belehazudott egy generáció szemébe

Áder János köztársasági elnök kedden délelőtt kedvenc témájáról, a környezetvédelemről tartott órát a budapesti ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnáziumban, az előadás végén pedig a diákok kérdezhettek is tőle.

Hír: Matolcsy György tényleg azt csinál, amit akar

Nincs felettese Matolcsy Györgynek, ezért etikai ügyeivel sem foglalkozhat senki – derül ki az ATV kísérletéből, hogy kiderítse, kicsoda Matolcsy György munkáltatója.

Hír: MSZP: Ádernek el kell számolnia a "paksi atommutyival"

A Fidesz-frakció bűnszervezet módjára megszavazta, Áder János pedig aláírta a 3000 milliárdos orosz hitel lenyúlását 30 évre titkosító paksi atomszerződésről szóló törvényt. A titkosítással a Fidesznek, beleértve Áder Jánost is, előbb-utóbb el kell számolnia - írja a párt sajtóközleményében.

Hír: Népszava vélemény: Áder esélye

Politikai jelentőség és pártsemlegesség, pontosabban pártos elfogultság híján az egyetlen dolog, amit komolyan elvárhatunk Magyarország jelenlegi köztársasági elnökétől, hogy "megtestesíti a nemzet egységét".

Hír: Népszava vélemény: Áder mossa kezeit

Nagyon sürgős volt Áder János köztársasági elnöknek, hogy aláírja a paksi bővítésről szóló biankó csekket, melyet a parlament szavazott meg az oroszoknak. Nemzetközi szerződésből eredő kötelezettségről nem lehet népszavazást tartani - fűzte hozzá az államfő.

Hír: Népszava vélemény: Pártkatona

Megnyugodhatunk. Áder János államfő nem ment szembe a Fidesz elvárásával és április 6-ra tűzte ki a parlamenti választás időpontját. Aki esetleg valami mást várt, vagy abban reménykedett, hogy legalább formailag tartja magát az alkotmány előírásához, miszerint a köztársasági elnök "kifejezi a nemzet egységét", az most csalódott. Áder sokadszor is bizonyította, hogy hű pártkatona.

Hír: Április 6-án választunk!

Áder János köztársasági elnök április 6-ra tűzte ki a 2014-es választás időpontját. Az időpont nem volt teljesen váratlan.

Hír: Orbán döntött: áprilisban választunk

Ismét előre "megjósolta" Orbán Viktor a választások időpontját; a kormányfő a Fidesz kongresszusán arról beszélt, hét hónap van hátra a voksolásig. Ezzel eldőlni látszik, hogy Áder János államfő - persze saját hatáskörében - nem május 25-re, az európai parlamenti választások időpontjára, hanem áprilisra tűzi majd ki az országgyűlési voksolást.

Hír: Időutazás a szignókkal

Akár az alaptörvény negyedik módosításának közjogi érvényességét is érintheti a csomag kihirdetése körüli káosz. Az Országgyűlés honlapján - megkérdőjelezhető módon - korrigálták ugyanis a köztársasági elnök aláírásának dátumát, nem sokkal azután, hogy felmerült: a házelnök és az államfő is kicsúszott az alkotmányban rögzített határidőkből.

Hír: Áder János döntött: aláír

Áder János köztársasági elnök tegnap este az m1 Híradójában jelentette be: aláírja a Magyarország alaptörvényének negyedik módosítására vonatkozó törvényt.

Hír: Népszava vélemény: Ennyi

Hétfőn éjjel negyed tizenkettőkor, amikor a Sándor palota után a Kossuth téren is befejezték a fiatalok az alaptörvényes jogfosztások elleni tüntetést, az utolsó szónok azt mondta búcsúzóul, hogy megvárják, megjön-e Áder János józan esze. Merthogy ugye ő az, aki még tehet valamit, ha nem írja alá a módosításokat, akkor azok nem lépnek életbe.

Hír: Orbán egyelőre félretette a "csodafegyvert"

A választási eljárásról szóló törvény több pontját is kilőtte az Alkotmánybíróság a héten. A legvitatottabb a közvélemény és az ellenzék részről nyilván a regisztráció intézménye volt. A Fidesz - egyelőre - elengedte az ötletét.

Hír: Tisztelt alkotmánybírák, semmisítsék meg!

Ma Áder János normakontrollra küldte az Ab elé a választási eljárásról szóló törvényt a regisztrációval, a kampányszabályozással, mindennel együtt. Ez az utolsó esély arra, hogy szabad és tisztességes választások legyenek Magyarországon, az utolsó esély, hogy az Ab megsemmisítse ezt a törvényt.

Videó: Tud-e Áder János angolul?

Áder János EP-képviselő úgy tűnik, nem beszél angolul. Legalábbis erre lehet következtetni a videóban szereplő telefonhívásokból, amikor is külföldi újságírók próbálnak interjút kérni tőle.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    *    5    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.