Kapcsolódó tartalmak: áder jános

Hír: Áder János belehazudott egy generáció szemébe

Áder János köztársasági elnök kedden délelőtt kedvenc témájáról, a környezetvédelemről tartott órát a budapesti ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnáziumban, az előadás végén pedig a diákok kérdezhettek is tőle.

Hír: Matolcsy György tényleg azt csinál, amit akar

Nincs felettese Matolcsy Györgynek, ezért etikai ügyeivel sem foglalkozhat senki – derül ki az ATV kísérletéből, hogy kiderítse, kicsoda Matolcsy György munkáltatója.

Hír: MSZP: Ádernek el kell számolnia a "paksi atommutyival"

A Fidesz-frakció bűnszervezet módjára megszavazta, Áder János pedig aláírta a 3000 milliárdos orosz hitel lenyúlását 30 évre titkosító paksi atomszerződésről szóló törvényt. A titkosítással a Fidesznek, beleértve Áder Jánost is, előbb-utóbb el kell számolnia - írja a párt sajtóközleményében.

Hír: Népszava vélemény: Áder esélye

Politikai jelentőség és pártsemlegesség, pontosabban pártos elfogultság híján az egyetlen dolog, amit komolyan elvárhatunk Magyarország jelenlegi köztársasági elnökétől, hogy "megtestesíti a nemzet egységét".

Hír: Népszava vélemény: Áder mossa kezeit

Nagyon sürgős volt Áder János köztársasági elnöknek, hogy aláírja a paksi bővítésről szóló biankó csekket, melyet a parlament szavazott meg az oroszoknak. Nemzetközi szerződésből eredő kötelezettségről nem lehet népszavazást tartani - fűzte hozzá az államfő.

Hír: Népszava vélemény: Pártkatona

Megnyugodhatunk. Áder János államfő nem ment szembe a Fidesz elvárásával és április 6-ra tűzte ki a parlamenti választás időpontját. Aki esetleg valami mást várt, vagy abban reménykedett, hogy legalább formailag tartja magát az alkotmány előírásához, miszerint a köztársasági elnök "kifejezi a nemzet egységét", az most csalódott. Áder sokadszor is bizonyította, hogy hű pártkatona.

Hír: Április 6-án választunk!

Áder János köztársasági elnök április 6-ra tűzte ki a 2014-es választás időpontját. Az időpont nem volt teljesen váratlan.

Hír: Orbán döntött: áprilisban választunk

Ismét előre "megjósolta" Orbán Viktor a választások időpontját; a kormányfő a Fidesz kongresszusán arról beszélt, hét hónap van hátra a voksolásig. Ezzel eldőlni látszik, hogy Áder János államfő - persze saját hatáskörében - nem május 25-re, az európai parlamenti választások időpontjára, hanem áprilisra tűzi majd ki az országgyűlési voksolást.

Hír: Időutazás a szignókkal

Akár az alaptörvény negyedik módosításának közjogi érvényességét is érintheti a csomag kihirdetése körüli káosz. Az Országgyűlés honlapján - megkérdőjelezhető módon - korrigálták ugyanis a köztársasági elnök aláírásának dátumát, nem sokkal azután, hogy felmerült: a házelnök és az államfő is kicsúszott az alkotmányban rögzített határidőkből.

Hír: Áder János döntött: aláír

Áder János köztársasági elnök tegnap este az m1 Híradójában jelentette be: aláírja a Magyarország alaptörvényének negyedik módosítására vonatkozó törvényt.

Hír: Népszava vélemény: Ennyi

Hétfőn éjjel negyed tizenkettőkor, amikor a Sándor palota után a Kossuth téren is befejezték a fiatalok az alaptörvényes jogfosztások elleni tüntetést, az utolsó szónok azt mondta búcsúzóul, hogy megvárják, megjön-e Áder János józan esze. Merthogy ugye ő az, aki még tehet valamit, ha nem írja alá a módosításokat, akkor azok nem lépnek életbe.

Hír: Orbán egyelőre félretette a "csodafegyvert"

A választási eljárásról szóló törvény több pontját is kilőtte az Alkotmánybíróság a héten. A legvitatottabb a közvélemény és az ellenzék részről nyilván a regisztráció intézménye volt. A Fidesz - egyelőre - elengedte az ötletét.

Hír: Tisztelt alkotmánybírák, semmisítsék meg!

Ma Áder János normakontrollra küldte az Ab elé a választási eljárásról szóló törvényt a regisztrációval, a kampányszabályozással, mindennel együtt. Ez az utolsó esély arra, hogy szabad és tisztességes választások legyenek Magyarországon, az utolsó esély, hogy az Ab megsemmisítse ezt a törvényt.

Hír: Egyenlítő blog vélemény: Jó döntés Áder az államfői posztra?

Jelen pillanatban nagyon úgy tűnik, hogy Áder János lesz az, aki válthatja a hivatal tekintélyét földbe döngölő Schmitt Pált.

Videó: Tud-e Áder János angolul?

Áder János EP-képviselő úgy tűnik, nem beszél angolul. Legalábbis erre lehet következtetni a videóban szereplő telefonhívásokból, amikor is külföldi újságírók próbálnak interjút kérni tőle.

Hír: Áder, Kövér, Szájer: Schmittnél is kevesebbek

Nincs politikán kívüli teljesítményük, egyetlen erényük az Orbán iránti hűség. Göncznek, Mádlnak, Sólyomnak komoly életműve volt, de még Schmitt is letett valamit az asztalra.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
3    *    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.