Kapcsolódó tartalmak: 2014

Hír: Álellenzéki jelöltek özöne jöhet

Orbán Viktor 2012 júliusában még azt mondta: "úgy fair, hogy a választások előtt több mint egy évvel minden részletszabályt mindenki pontosan ismerhessen". Ehhez képest a választási eljárási törvény módosítását, s a május 18-án benyújtott kampányfinanszírozási javaslatot is csak tegnap fogadta el a Ház.

Hír: Nem fenntartható 2014 után a Fidesz rendszere

Van olyan menetrend, amelyet elfogadva versenyben dőlhet el, hogy ki lesz a jelenlegi kormánnyal szembenálló többség közös jelöltje - mondja Tóbiás József. Az MSZP frakcióigazgatója szerint egészséges demokráciában nincs azzal baj, ha többen versengenek a posztért.

Hír: Mesterházy vállalná a miniszterelnök-jelöltséget

Ha felkérik, elvállalja a miniszterelnök-jelöltséget - mondta pártja szombati választmányi ülésén Mesterházy Attila. Az MSZP elnök-frakcióvezetője egyebek mellett azért gondolja, hogy szocialista jelöltre van szüksége a demokratikus ellenzéknek, mert a rendszerváltás óta Magyarországon mindig baloldali programmal lehetett győzni, és még Orbánék is ilyennel nyertek.

Hír: Népszava vélemény: Két választás

A mai kormány és kormányzó pártok annyiban térnek el elődjeiktől, hogy míg azokat "legfeljebb" súlyos gondatlanság terhelte a rossz döntések miatt, addig a maiak nem csak vétenek az ország érdekei ellen, hanem előre megfontolt szándékkal hoznak olyan döntéseket, amelyek a pusztuláshoz vezethetnek.

Hír: Az alkotmányos rendszer újjáépül 2014-től

A 2014-es hatalomváltás utáni alkotmányjogi változásokról egyeztetett az MSZP és a DK küldöttsége mellett az Együtt 2014 Választói Mozgalom, a SZEMA és a Magyar Szociáldemokrata Párt delegációja.

Hír: Véleményvezér: Amivel a Fidesz nem számolt

A 2014-es választások eredményét az ellenzék egységesen semmisnek fogja tekinteni, amennyiben alulmaradnak. Sem az ország egyik fele, sem a nemzetközi közvélemény egy része nem fogja a Fidesz hatalmát legitimnek tekinteni.

Hír: Mesterházy: lábbal verjük meg a Fideszt

Idén még nem, de a jövő év végén eldől, hogy ki lesz az MSZP miniszterelnök-jelöltje - mondja Mesterházy Attila, aki szerint az lesz a jelölt, akivel meg lehet nyerni a 2014-es választásokat. A szocialisták elnök-frakcióvezetője úgy véli, reális programmal és lábbal - rendkívül sok személyes beszélgetéssel, a választók közvetlen megszólításával - le lehet váltani Orbánt és a Fideszt.

Hír: Nyílt alkotmánysértés a választási törvényben

Alaptörvény-módosítással kerülné el a Fidesz az alkotmánysértést, hogy az előzetes választási regisztráció ne akadjon fenn az Alkotmánybíróság szűrőjén. Ettől azonban még alapjog-sértő a regisztráció terve, ahogy a kormánypárti választási eljárási törvény szinte minden részlete súlyos aggályokat vethet fel.

Hír: A demokratikus ellenzék összefogásának problémái és esélyei

Többféleképpen szoktuk emlegetni azt a pártokból, egyesületekből, civil szervezetekből álló ellenzéki csoportosulást, mely a Jobbiktól elhatárolódva a Fidesz legyőzésére és egy új, demokratikusabb rendszer megteremtésére készül.

Hír: A bizonytalan választók nagyobb része inkább baloldali

Nem igaz, hogy az ellenzéki pártokkal minden rendben van, és a választók már csak a nagy demokratikus összefogásra várnak; a választóknak valami vadonatúj, egy új politikai elit kell – ezt mondta Oszkó Péter volt pénzügyminiszter a Népszabadságnak pár hete.

«1234»

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
8    *    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.