Kapcsolódó tartalmak: 2014

Hír: Eldőlt: Mesterházy és Szanyi vezetheti a szocialisták pártlistáit

Különösebb meglepetés nélkül fogadták el az MSZP országgyűlési és európai parlamenti listáit. Előbbit Mesterházy Attila, utóbbit Szanyi Tibor vezetheti. "Nagy bölények" nincsenek az első harmincban.

Hír: A 2014-es büdzsé = a stadionépítések költségvetése

Korábbi elemzésünkben részletesen írtunk arról, hogy a mindenkori Orbán-kormányok kiemelten fontos területnek tartották a labdarúgás helyzetének konszolidálását. Már az első Orbán-kormány idején átfogó terv készült a létesítmények rendbehozására, amely aztán csak részletekben valósult meg.

Hír: Mesterházy Attila: Orbán utolsó költségvetése

Olyan költségvetést rakott össze a kormány, hogy most aztán a fal adja a másikat. Halvány esély van arra, hogy legalább az oldalszámok igazak belőle. A többi biztos, hogy nem stimmel.

Hír: A stadionok költségvetése

Az MSZP szerint a kormány 2014-es költségvetési javaslata kísérletet sem tesz az elmúlt évek igazságtalanságainak megszüntetésére, helyette több tízmilliárd forintot szán stadionépítésekre. Tukacs István szocialista országgyűlési képviselő beszélt erről szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Hír: Orbán döntött: áprilisban választunk

Ismét előre "megjósolta" Orbán Viktor a választások időpontját; a kormányfő a Fidesz kongresszusán arról beszélt, hét hónap van hátra a voksolásig. Ezzel eldőlni látszik, hogy Áder János államfő - persze saját hatáskörében - nem május 25-re, az európai parlamenti választások időpontjára, hanem áprilisra tűzi majd ki az országgyűlési voksolást.

Hír: Itt a 2014-es választási költségvetés!

Benyújtotta Varga Mihály a jövő évi költségvetés tervezetét az Országgyűlésnek. Egy biztos: optimizmusban továbbra sincs hiány a kormány háza táján. 1.9 százalékos fogyasztás bővüléssel, 2 százalékos gazdasági növekedéssel, 2.4 százalékos inflációval, 2.9 százalékos hiánnyal, a reálbérek 2 százalékos emelkedésével, no és persze az államadósság 76.9 százalékra csökkentésével számol az NGM.

Hír: MSZP: Mit mutatnak a 2014-es számok?

A 2014-es büdzsé a stagnálás költségvetése lesz, amellyel senki sem jár jól. Erről Józsa István szocialista frakcióvezető-helyettes beszélt kedden sajtótájékoztatón. Azt mondta: a Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter által hétfőn beterjesztett költségvetési javaslat "tragikusan gyenge", az olvasható ki belőle, hogy az Orbán-kormány csak májusig tervez, és azt is bizonytalan alapokra.

Hír: Kicentizték a költségvetést

Veszélyes mutatványt próbál meg a kormány: a sok megszorítás után azt ígérik, jövőre már "mindenki" többet kap a költségvetésből, ugyanakkor a túlzottdeficit-eljárás réme miatt a hiány nem érheti el a 3 százalékot. Az eredmény a bevételeket több ponton túltervező, ráadásul kellő tartalékokkal föl nem vértezett, kifeszített büdzsé.

Hír: Népszabadság vélemény: Nemnormálisország

Egy jól működő demokráciában a kormányzó erők nem kizárólag a szavazatszerzést szolgáló, de hosszú távon fenntarthatatlan – akár államcsőddel fenyegető – intézkedésekkel igyekeznek megnyerni a választókat. Egy normális országban a pártok nem felelőtlen – s nyilvánvalóan betarthatatlan – ígéretekkel kampányolnak, hanem bátran felnőttként kezelik a választópolgárokat.

Hír: Kifeszítve

Választási évre választási költségvetés készül. Miután a büdzséről politikusok szavaznak, aligha lehet ez másként. Egy költségvetés mindig politikai kérdés: nincs terület, amely ne tudna millió okot felsorolni a többlet milliárdokra; a súlyozás, a prioritások kijelölése, az alku, a pénzügyi lehetőségek és a társadalmi elvárások egyeztetése több egyszerű matematikai műveletnél.

Hír: MSZP: Kormányváltás lesz 2014-ben, az egész ország nyerni fog

Kormos Kata keddi budapesti sajtótájékoztatóján reagált Selmeczi Gabriella Fidesz-szóvivő sajtótájékoztatójára. Az MSZP szóvivője úgy fogalmazott: "a bukás előtt álló Fidesz-kormány utolsó rúgásaiként értelmezhető" Selmeczi Gabriella sajtótájékoztatója.

Hír: Népszava vélemény: Hócipőeffektus

Politikai iránt érdeklődőkkel beszélgetve időnként úgy érzem, mintha a kocsmában egy totószelvény rubrikái fölött vitatkozó társaságot hallgatnék, mert ahányan vannak, annyiféle képen írnák be az 1-est, a 2-est vagy éppen az ikszet ugyanarra a mérkőzésre. A meccs természetesen a jövő évi választás.

Hír: Garanciák kellenek a választási csalások kiszűrésére

Az MSZP szerint konkrét garanciákra van szükség a választási visszaélések kiszűrésére. Molnár Zsolt, a szocialisták budapesti elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón azt mondta: a jelenlegi eljárási szabályok alapján nem lehet tisztességes választást tartani, a visszaélésekre lehetőséget adó szabályozás megkérdőjelezi a választások legitimitását.

Hír: Népszava vélemény: "Érdemi"

Biztosan akad, akit megnyugtat, hogy a választási eljárási szabályok "érdemi visszaélésre" nem adnak lehetőséget. A Fidesz egyik megmondóembere, Gulyás Gergely szíves közlése azonban azt is felveti, hogy netán "nem érdemi visszaélések" azért lehetségesek.

Hír: Kétszázezer új lakó a voksolásra?

Amennyiben a határon túli választópolgárok a voksolás idejére átjelentkeznek, és így rendelkeznek majd magyarországi lakcímmel, úgy nemcsak országos listára, hanem egyéni képviselőjelöltekre is szavazhatnak majd.

Hír: A levél-voksnál száz százalékig nem zárható ki a csalás

Indul a választási regisztráció: már több mint kétszázezer kettős állampolgárt tájékoztattak arról, hogyan kérhetik a választói névjegyzékbe vételüket. A Nemzeti Választási Iroda vezetője ugyanakkor elismerte: a levélben történő szavazás esetén nem zárható ki a csalás lehetősége.

Hír: Csalásra készül a Fidesz?

Hiába magyarázkodik utólag a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke, a határon túli magyar állampolgárok regisztrációja és levélben való szavazása rengeteg lehetőséget nyújt a Fidesz számára a jövő évi választások manipulálására. Pállfy Ilona Tusnádfürdőn nyilatkozott a Hír Tv-nek.

Hír: Mitől lesz a 2014-es választás szabad és tisztességes?

A választójoggal összefüggő törvények folyamatos, gyakran politikai indíttatású változtatásai során többek felvetették, hogy ez a megoldás mennyiben európai. A rendszerváltó államok választásainak szabadságát és tisztességességét a nemzetközi szervezetek közül elsősorban az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) figyeli, amely munkájában kialakult standardokra építkezik.

Hír: Alakul ez ellenzéki választási együttműködés

A sajtótájékoztatón mindketten a jövő évi parlamenti választások tétjét hangsúlyozták: Bajnai Gordon azt mondta, évtizedekre eldőlhet az ország sorsa, míg Mesterházy Attila azt, hogy a 2014-es választás jelentősége csak az 1990-es súlyához mérhető.

Hír: Orbánék igyanak csak előre a medve bőrére - az MSZP közben készül

Az MSZP tavasszal megkezdte a választási kampányban mozgósítandó aktivisták képzését. Eddig csaknem 3000 aktivista kapcsolódott be a tömeges képzésbe.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
0    *    0    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.